Baconschi: Îmi doresc reluarea procesului de reformare a MAE

Teodor Baconschi, propus ministru de Externe, a declarat, marţi, în deschiderea audierilor în comisii, că îşi doreşte reluarea proiectului de reformare a MAE, stabilirea unei comunicări fluente şi "mai puţin crispate", dar şi "restabilirea prestigiului social al corpului diplomatic".

22 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Îmi doresc reluarea procesului de reformare a MAE

Baconschi: Îmi doresc reluarea procesului de reformare a MAE (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"După această perioadă de fibrilaţie politică excesivă (...) îmi doresc să reiau proiectul de reformare a MAE", a spus el, menţionând că a făcut echipă cu Mihai Răzvan Ungureanu în acest sens.

Baconschi a menţionat dorinţa sa de restabilire a "unei comunicări publice mai fluente şi mai puţin crispate", dar şi de restabilire a "prestigiului social al corpului diplomatic".

"Liniile mari ale politicii externe se menţin şi este bine să se menţină", a mai spus Baconschi, care s-a pronunţat pentru reluarea "cu o privire mai proaspătă" relaţiilor României cu toţi vecinii.

El a apreciat că parteneriatul strategic cu Franţa, la a cărui "fondare" a participat, a contribuit la obţinerea portofoliului pentru agricultură

"Acest parteneriat strategic cu Franţa ne-a adus şi în situaţia de a obţine un portofoliu mai mult decât important în CE", a spus Baconschi, adăugând că acesta a fost "un pas spre ambiţia legitimă" de consolidare a poziţiei României în UE.

Totodată, Baconschi a spus că doreşte finalizarea parteneriatelor strategice cu Polonia şi Turcia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici