Băsescu: Fratele meu a fost acuzat de trafic cu armament; presa a dovedit că nu este aşa

Preşedintele Traian Băsescu s-a referit la "propaganda mincinoasă" împotriva familiei sale, răspunzând întrebărilor cititorilor Hotnews, el arătând că fratele său a fost acuzat de implicare în trafic de armament dar presa a dovedit că acesta nu a avut nicio legătură cu astfel de acţiuni.

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Fratele meu a fost acuzat de trafic cu armament; presa a dovedit că nu este aşa

Băsescu: Fratele meu a fost acuzat de trafic cu armament; presa a dovedit că nu este aşa (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Şeful statului s-a referit la "propaganda mincinoasă" împotriva familie sale.

"Pentru a înţelege propaganda mincinoasă îndreptată împotriva familiei mele, vă pot spune următorul lucru despre EBA: S-a spus ani de zile că primeşte un salariu de 8-9000 de euro de la Luxten. În realitate, avea un salariu de 800-900 de euro pe lună", a spus Băsescu.

El a oferit apoi exemplul fratelui său, spunând că a fost acuzat de "implicare în trafic de armament" însă presa a dovedit că nu a avut nicio legătură cu astfel de acţiuni.

"Despre fratele meu s-a spus că a cumpărat pământ pentru a face dezvoltări imobiliare. În realitate, nu a cumpărat nici un fel de pamânt, ci s-a asociat pentru exploatarea unui teren fără ca terenul să fie în capitalul social al firmei şi a plantat piersici. Piersicii sunt acolo şi nu sunt blocuri. Şi, în sfârşit, am aflat că fratele meu a fost implicat în trafic de armament, armament care a ajuns la terorişti. Fratele meu nu a avut nicio legătură cu astfel de acţiuni şi presa a demonstrat acest lucru", a explicat Băsescu.

"Eu ce să fac dacă singurul mod al adversarilor mei este de a mă ataca minţind. Ei au televiziuni, eu nu am şi nici nu-mi doresc", a mai comentat preşedintele.

Preşedintele Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor, Costică Canacheu (PDL) a declarat, pe 14 octombrie, că raportul preliminar în cazul Băbeni arată că operaţiunea comercială în acest caz s-a desfăşurat legal, iar ce a apărut în presă despre fratele preşedintelui Băsescu a fost "o manipulare".

Canacheu a precizat, după şedinţa Comisiei de apărare, că raportul în cazul Băbeni este aproape finalizat, dar el nu a putut fi adoptat deoarece la şedinţă nu au fost prezenţi toţi membrii, iar votul a fost amânat pentru săptămâna viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici