Boc: Am vorbit cu toţi parlamentarii. Moţiunea nu va trece. Vor fi defecţiuni şi în tabăra opoziţiei

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, vineri, că opoziţia nu are capacitatea să adune cele 231 de voturi necesare adoptării moţiunii şi că PDL nu ia în calcul niciun alt scenariu decât acela al respingerii moţiunii şi al păstrării actualului guvern.

212 afișări
Imaginea articolului Boc: Am vorbit cu toţi parlamentarii. Moţiunea nu va trece. Vor fi defecţiuni şi în tabăra opoziţiei

Boc: Am vorbit cu toţi parlamentarii. Moţiunea nu va trece. Vor fi defecţiuni şi în tabăra opoziţiei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu are capacitatea opoziţia de astăzi să adune cele 231 de voturi necesare, nu are pentru că, după cum vedeţi, nu are niciun proiect economic pentru România", a afirmat Emil Boc înainte de a intra în sala de plen.

Boc a spus că la nivelul coaliţiei există "soliditate şi solidaritate" care se vor vedea la votul de la moţiune şi că este convins că şi în tabăra opoziţiei vor fi "defecţiuni".

"La nivelul coaliţiei există soliditate şi solidaritate, ea se va arăta şi în votul de astăzi de la moţiune, sunt convins că şi din tabăra opoziţiei vor fi defecţiuni fie prin neprezentări în Parlament, fie prin votul împotriva moţiunii, după cum au fost şi în cazul nostru. Puţine surprize se mai pot întâmpla astăzi", a adăugat Emil Boc.

El a spus că, "din punct de vedere al transferurilor, jocurile s-au cam încheiat", şi că sunt puţine şanse să mai apară surprize în plen. Emil Boc a arătat că a avut discuţii cu aproape fiecare parlamentar încercând să înţeleagă care sunt problemele pe care aceştia le au şi le-a subliniat că din efortul coaliţiei România este astăzi stabilă, se bucură de încredere internaţională şi este în pragul reîntregirii salariilor.

"Noi avem un slogan în partid: «PDL la bine şi la greu», adică am fost la greu şi suntem în partea de a fi la bine şi ar fi păcat să sacrificăm interesele ţării prin căderea acestui guvern", a adăugat Boc

El a mai spus că PDL nu ia astăzi în calcul niciun alt scenariu decât acela al respingerii moţiunii de cenzură şi al păstrării actualului guvern.

Premierul Ungureanu şi liderii PDL au numărat parlamentarii puterii care, conform analizelor, nu vor susţine moţiunea de cenzură şi care sprijină Guvernul, concluzia fiind că opoziţiei îi mai lipsesc două voturi pentru a demite Executivul, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Numărătoarea parlamentarilor a avut loc, vineri dimineaţă, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, unde premierul Mihai Răzvan Ungureanu a venit însoţit de liderul PDL, Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici