Bugetul Administraţiei Prezidenţiale, aprobat de Comisiile de Buget-Finanţe

Comisiile de Buget-Finanţe a aprobat sâmbătă bugetul pentru 2017 al Administraţiei Prezidenţiale, respingând amendamentul privind suplimentarea fondurilor.

557 afișări
Imaginea articolului Bugetul Administraţiei Prezidenţiale, aprobat de Comisiile de Buget-Finanţe

Bugetul Administraţiei Prezidenţiale, aprobat de Comisiile de Buget-Finanţe (Imagine: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO)

Consilierul prezidenţial George Duhan a prezentat în faţa comisiei planul de cheltuieli pentru 2017 al Administraţiei Prezidenţiale, solicitând ca bugetul să fie suplimentat cu suma de 5 milioane de lei.

''Suma de 41 milioane de lei o considerăm insuficientă, nu există posibilitatea acoperirii planului de investiţii'', le-a spus consilierul prezidenţial parlamentarilor din Comisiile reunite de Buget-Finanţe.

Solicitarea Administraţiei Prezidenţiale a fost susţinută de PNL, care a depus un amendament în acest sens.

''Suma de 5311 mii lei sunt cheltuielile aferetnte investiţiilor în derulare, care au pornit anul trecut şi ele trebuie finalizate. Evident că dacă nu vor fi continuate, probabil că gradul de degradare va fi unul în creştere şi, în final, tot trebuie realizate. Noi susţinem această majorare, cu atât mai mult cu cât în primul proiect al bugetului au fost prinse, iar suma alocată a fost de 46 milioane lei'', a susţiut deputatul PNL Bogdan Huţucă.

Ministerul de Finanţe nu a susţinut amendamentul, precizând că bugetul Administraţiei Prezidenţiale ar putea fi însă mărit la rectificarea bugetară.

''Eu cred că bugetul prezentat dumneavoastră asigură o bună funcţioare a instituţiei Prezidenţiale. Eventuale suplimentări le putem avea în vedere cu ocazia rectificării bugetare, în funcţie de execuţie şi de gradul de încasare a veniturilor mai putem opera, la unii ordonatări suplimentări, la unii diminuari'', a spus secretarul de stat Daniela Pescaru.

Amendamentul a fost respins, iar ugetul Administraţiei Prezidenţiale a fost votat cu 17 voturi ''pentru'' şi 10 ''împotrivă''.

Comisiile vor audia în continuare reprezentanţii fiecărui ordonator principal de credite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici