Comisie prezidenţială: Menţinerea actualului sistem de învăţământ pune în pericol prosperitatea ţării

Menţinerea actualului sistem de învăţământ, ineficient, nerelevant, inechitabil şi de slabă calitate, pune în pericol competitivitatea şi prosperitatea ţării, se arată în raportul Comisiei prezidenţiale pentru învăţământ.

1 afișare
Imaginea articolului Comisie prezidenţială: Menţinerea actualului sistem de învăţământ pune în pericol prosperitatea ţării

Comisie prezidenţială: Menţinerea actualului sistem de învăţământ pune în pericol prosperitatea ţării

Comisia prezidenţială pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării, condusă de fostul ministru al Educaţiei Mircea Miclea, a încheiat redactarea raportului intitulat "România educaţiei, România cercetării".

Raportul conţine diagnoza şi principalele soluţii la problemele majore ale sistemului de educaţie şi cercetare din România.

Comisia face un apel către toţi factorii responsabili ca, în baza unor discuţii raţionale, să ajungă la un acord fundamental, un adevărat pact naţional pentru educaţie şi cercetare, se arată în încheierea raportului.

Concluziile raportului Comisiei prezidenţiale vor fi dezbătute public, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, pe 12 iulie, la ora 15.00, la Palatul Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici