Conducerea Spitalului din Sibiu, chemată să dea explicaţii în CJ pentru aplicarea de rele tratamente, după dezvăluirile de la ATI

  • Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi directorul medical sunt chemaţi să dea explicaţii în şedinţa de Consiliu Judeţean, după dezvăluirile fostei angajate din ATI.
  • Solicitarea este făcută de consilierii PSD.
315 afișări
Imaginea articolului Conducerea Spitalului din Sibiu, chemată să dea explicaţii în CJ pentru aplicarea de rele tratamente, după dezvăluirile de la ATI

Conducerea Spitalului din Sibiu, chemată să dea explicaţii în CJ, după dezvăluirile din ATI

Social-democraţii din Consiliul Judeţean consideră „extrem de îngrijorătoare” dezvăluirile fostei angajate din ATI, cu privire la aplicarea unor tratamentele necorespunzătoare pacienţilor internaţi.

„Asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru sănătatea, siguranţa şi viaţa pacientului trebuie sa fie o prioritate pentru toată lumea (...). Vom solicita, în prima şedinţă de consiliu, prezenţa atât a managerului, cât si a directorului medical ai SCJU Sibiu, pentru a oferi explicaţii referitoare la cele apărute în spaţiul public”, au transmis, într-un comunicat de presă, consilierii judeţeni din PSD Sibiu.

Potrivit acestora, faptul că în ultimul an la spitalul judeţean din Sibiu au fost desfăşurate două controale ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, ambele constatând nereguli, demonstrează că aici sunt probleme care se impun a fi rezolvate.

Aceştia mai spun că susţin anchetele desfăşurate după dezvăluirile fostului angajat şi, dacă în urma anchetelor se vor constata deficienţe, cer adoptarea unor măsuri imediate, pentru remedierea neregulilor constatate şi, dacă va fi cazul, tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

O fostă angajată de la Terapie Intensivă COVID, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a povestit, pentru publicaţia locală Turnu Sfatului, că pacienţi în stare gravă cu COVID-19 au fost legaţi de mâini şi de picioare, ignoraţi de cadrele medicale, sedaţi, astfel că au murit sufocaţi.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost înregistrat un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici