Continuă hemoragia în interiorul PNL. Un deputat a demisionat motivând că refuză alianţa cu PSD

Deputatul de Dâmboviţa Gabriel Plăiaşu anunţă, marţi, într-o postare pe facebook, că pleacă din PNL pentru că nu poate face alianţă cu PSD şi vorbeşte şi despre necesitatea unei noi forţe politice.

1874 afișări
Imaginea articolului Continuă hemoragia în interiorul PNL. Un deputat a demisionat motivând că refuză alianţa cu PSD

Gabriel Plăiaşu

„Cred cu toată fiinţa mea în valorile liberale, respect enorm istoria PNL, m-am închinat, nu o dată, cu smerenie în faţa altarului liberal de la 'Florica' acolo unde odihnesc somnul de veci Brătienii. De altfel, lumea identifică întreaga mea carieră politică în exclusivitate alături de PNL, dar...(...) dragi dâmboviţeni, nu pot să tac şi să accept. N-am crezut că, după 30 de ani de activitate în PNL, va veni acest moment când voi fi nevoit să plec din partid pentru că vremelnici şi neputincioşi lideri vor ajunge să-şi bată joc de încrederea şi de votul Dumneavoastră, oferindu-le, pe tavă, PSD, din dorinţa de a rămâne agăţaţi de fotolii. Nu pot să fiu complice acceptând această decizie”, susţinePlăiaşu.

Acesta spune că în 2012 a fost şi el naiv crezând în colaborarea cu PSD, însă acum există acea experienţă că nu se poate face cu acest partid "un proiect politic viabil pentru România".

"Unii mă acuză de laşitate şi-mi spun că ar trebui să continui lupta din interior. Nu, astăzi, acest lucru nu mai este posibil. Dacă în 2012 am fost naiv crezând că împreună cu PSD putem construi un proiect politic viabil pentru România, acum, dată fiind şi acea experienţă, sunt convins că mi-aş bate joc de aşteptările dumneavoastră", afirmă Gabriel Plăiaşu.

Acesta adaugă că nu poate face alianţă cu PSD, "cu urmaşii celor care, încă din anii '90, au răpit României şansa dezvoltării şi modernizării". Parlamentarul vorbeşte şi despre o nouă formaţiune politică, fără a da mai multe detalii, dar menţionează că este un proiect căruia i se va alătura.

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a demisionat din partid, fiind urmat de 16 senatori şi deputaţi care recent au părăsit grupurile parlamentare ale formaţiunii, a anunţat, marţi, deputatul Violeta Alexandru. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici