Croitoru: Nu sunt pionul de sacrificat; am primul şi ultimul cuvânt, dar nu ca o rigiditate

Premierul desemnat, Lucian Crotoru, a declarat că nu este pionul preşedintelui Traian Băsescu, pentru că are primul şi ultimul cuvânt în formarea noului Guvern, ceea ce nu va însemna o atitudine rigidă, ci opţiunea de a refuza propuneri de persoane care nu se califică pentru posturile respective.

27 afișări
Imaginea articolului Croitoru: Nu sunt pionul de sacrificat; am primul şi ultimul cuvânt, dar nu ca o rigiditate

Croitoru: Nu sunt pionul de sacrificat; am primul şi ultimul cuvânt, dar nu ca o rigiditate (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"I-am spus preşedintelui: trebuie să fiţi de acord că, în calitate de premier, am primul şi ultimul cuvânt în alcătuirea Guvernului, ca să citez pe...Nu sunt pionul de sacrificat", a spus Croitoru la The Money Channel..

Premierul desemnat a arătat că o parte a presei a vrut să-l prezinte ca pe un om slab, "un pion pe care l-a luat Băsescu"

"Nu sunt omul ăsta. Nu concep să fiu prim-ministru decât dacă am şi prima şi ultima opţiune în formarea Guvernului. Dar, trebuie să fac o precizare, nu o înţelegeţi ca pe o rigiditate. Am să solicit partidelor de a face propuneri (...) dacă cineva este total incalificabil nu va putea să-mi fie băgat pe gât, dar sper că raţiunea va învinge. Nu este o rigiditate. Voi spune: mi-aţi prezentat doi oameni, dintre cei doi îi aleg pe acesta", a afirmat Croitoru.

Anterior, el a arătat că va scrie tuturor partidelor să înceapă consultările, la sediile fiecărei formaţiuni, pentru formarea unui nou guvern, şi aşteaptă ca liderii politici să vină cu propuneri de profesionişti pe care-i susţin.

El a mai arătat că are deja o listă de propuneri pentru miniştrii viitorului Cabinet, dar preferă să nu facă public niciun nume până la începerea consultărilor, întrucât aşteaptă ca partidele să-i facă propuneri politice.

"Eu le cer domnilor politicieni: Vă rog să-mi daţi oameni profesionişti, pe care să-i susţineţi", a spus Croitoru.

Premierul desemnat s-a arătat mult mai optimist, decât în prima zi de la desemnare, că va reuşi să instaleze un nou guvern, afirmând că este sigur că-i va convinge pe leaderii partidelor să-l susţină.

Pe de altă parte, el a arătat că nu-l va deranja să formeze un guvern susţinut chiar şi de de două partide, atât timp cât acesta va funcţiona.

"Am în vedere orice variantă, de la guvern de uniune naţională, dar nu exclud orice guvern, chiar dacă sunt două partide, care poate să funcţioneze", a mai spus Croitoru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici