Dăncilă: Nu e normal ca în timp ce Guvernul vine la Bruxelles, în România să se facă atâta circ

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri la Antena 3, că nu i se pare normal sau benefic faptul că atunci când aproape tot Guvernul se vede cu oficiali la Bruxelles, în acest timp în România să se facă atâta "circ", referindu-se la Opoziţia care a vrut revocarea conducerii Camerei Deputaţilor.

194 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Nu e normal ca în timp ce Guvernul vine la Bruxelles, în România să se facă atâta circ

Dăncilă: Nu e normal ca în timp ce Guvernul vine la Bruxelles, în România să se facă atâta circ

"Am încercat să am o abordare cât mai neutră, pentru că de fiecare dată am avut acest principiu că lucrurile trebuie să le rezvolvăm în România şi nu să venim cu ele la Bruxelles. Nu avem o problemă a majorităţii, dar în acelaşi timp trebuie mai multă responsabilitate din partea celor care s-au implicat în acest joc de teatru din Parlament. Dacă au îmbrăcat haina unor demnitari, trebuie să se comporte ca atare. Nu cred că este normal şi benefic ca în timp ce Guvernul vine la Bruxelles, în România să se facă atâta circ, lucru care a putea influenţa modul de abordare a României. Vorbeam ca toţi să ne implicăm pentru o preşedinţie care să fie apreciată. Tocmai am văzut cum să nu ne comportăm. Trebuie să câştigi increderea oamenilor, dar nu prin jigniri. Un Guvern îl schimbi când ai majoritate, când ai suport popular. (...) Cred că sunt cei care s-au obişnuit să vină la guvernare fără a avea suportul popular şi acest lucru nu e normal", a afirmat Viorica Dăncilă, într-un interviu acordat miercuri seară la Antena 3.

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineaţă, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte. Ea a mai solicitat ca şedinţa de plen să fie condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marilen - Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.

La rândul său, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat că cererea Opoziţiei privind revocarea din funcţie a preşedintelui şi a unui vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor nu este regulamentară, acuzând iniţiatorii de deficienţe în a înţelege regulamentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici