Deputatul Sorin Paveliu va demisiona din PDL

Deputatul Sorin Paveliu va demsiona din PDL pentru că nu a fost lăsat să candideze în colegiul din Sectorul 6, în care locuieşte, numele său figurând iniţial pe lista de candidaţi propuşi pentru acest sector, dar fiind lăsat pe dinafară în urma permutărilor repetate de candidaţi pe colegii.

324 afișări
Imaginea articolului Deputatul Sorin Paveliu va demisiona din PDL

Deputatul Sorin Paveliu va demisiona din PDL

Sorin Paveliu i-a trimis preşedintelui PDL, Emil Boc, o contestaţie - intitulată "Contestaţie privind refuzul de a mi se permite sa candidez în colegiul în care locuiesc" - pe care liderii partidului au respins-o, luni seara, în cadrul unei întâlniri cu deputatul democrat-liberal.

Liderii partidului i-au spus lui Paveliu că preşedintele filialei este singura autoritate care aprobă listele de candidaţi, acestea urmând să fie validate apoi de către Colegiul Director Naţional. Cum Paveliu nu figurează pe lista de candidaţi a Sectorului 6, liderii PDL i-au respins contestaţia şi solicitarea de a candida din partea partidului în colegiul în care locuieşte.

În urma acestui refuz categoric, deputatul PDL a anunţat conducerea democrat-liberală că va demisiona din partid, el urmând, cel mai probabil, să candideze independent în colegiul 24 din Drumul Taberei.

"Refuzul nejustificat de a mi se permite candidatura în colegiul în care locuiesc echivalează cu o drastică sancţiune morală la adresa mea, nejustificată de niciunul din criteriile care au fundamentat selectarea candidaţilor", a arătat Paveliu în contestaţie.

Deputatul PDL explică în contestaţie şi paşii prin care susţine că s-a ajuns la respingerea candidaturii sale.

Astfel, iniţial, liderul filialei Sector 6, Cristian Poteraş, a acceptat opţiunea lui Paveliu pentru un colegiu în Drumul Taberei, incluzându-l pe lista de candidaturi. Potrivit deputatului PDL, la prima alocare a colegiilor în Sectorul 6 s-a luat în calcul "opţiunea considerată prioritară a doamnei Elena Udrea, membru al BPN, pentru colegiul 24", iar numele lui Paveliu apărea şi el, dar în calitate de candidat pentru Senat.

Ulterior a apărut un alt candidat la Senat, Gabriel Mutu, alături de Paveliu. Apoi, s-a retras un candidat, Bogdan Dimitrie Nicolae, după care Elena Udrea şi-a modificat opţiunea iniţială, de la colegiul 24 la colegiul 25, ca urmare a unei prime contestaţii a lui Paveliu, care solicita să candideze la Camera Deputaţilor în colegiul în care locuieşte.

Paveliu arată că, deşi Elena Udrea şi-a modificat opţiunea, pe colegiul 24, "astfel eliberat", nu a fost desemnat el drept candidat, deşi locuieşte în această zonă, ci "a fost mutat directorul sucursalei locale a firmei de salubritate, Daniel Geantă (iniţial pe colegiul 26)".

În contestaţie, Paveliu le-a spus liderilor PDL că este "unul din puţinii membri PDL Bucureşti care doresc să candideze în colegiul în care locuiesc", a desfăşurat o activitate "exemplară" în plan politic şi parlamentar, este coordonator al comisiei de sănătate a PDL şi este coautor al programului de guvernare al PDL în domeniul sănătăţii.

Sorin Paveliu este viceliderul grupului PDL din Camera Deputaţilor. El a fost membru PNL, după care s-a înscris în PLD, partid care a fuzionat cu PD, pentru a forma actualul PDL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici