Două terenuri în Iaşi - premiu la o tombolă organizată de un candidat la Primărie

Un candidat la Primăria Iaşi organizează o tombolă pentru locuitori, "pentru a-i conştientiza de importanţa votului", premiile constând în două terenuri a câte 500 de metri pătraţi, într-o zonă rezidenţială a oraşului.

286 afișări
Imaginea articolului Două terenuri în Iaşi - premiu la o tombolă organizată de un candidat la Primărie

Primăria Iaşi (Imagine: Wikipedia)

Candidatul Partidului Social Democrat al Muncitorilor (PSDM), filiala Iaşi, Sorin Bălănescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că organizează o tombolă pentru cetăţenii Iaşiului, "pentru a-i conştientiza de importanţa votului lor".

El a spus că oferă două terenuri de 500 de metri, în valoare de 10.000 de euro fiecare, amplasate în zona Bucium.

Bălănescu susţine că terenurile se află în proprietatea sa.

"La tombolă poate participa orice ieşean care a împlinit vârsta de 18 ani. Cei doi câştigători nu au voie să vândă terenurile respective. Începând de azi (joi – n.r.) vom împărţi taloane de participare în întreg oraşul. Ele sunt aduse apoi completate la sediul nostru, iar tragerea la sorţi se va face după alegeri, pe 12 iunie”, a afirmat Sorin Bălănescu, candidat PSDM la Primăria Iaşi.

Întrebat dacă prin gestul său nu încalcă legea electorală, Sorin Bălănescu a afirmat că participanţii la tombolă pot vota cu oricine doresc la alegerile din 10 iunie, singura lor obligaţie fiind să dovedească faptul că au fost la vot.

"Vrem să îi conştientizăm pe oameni să voteze. E treaba lor pe cine preferă. Le-aş da mici, dar gândiţi-vă că ar trebui să facem sute de mici, nu avem posibilităţi. Dacă mergem pe ideea că nu e legal, atunci nici primăria nu ar fi trebuit să dea bonuri de 50 de lei pensionarilor”, a afirmat Sorin Bălănescu.

Pentru Primăria Iaşi au fost depuse 13 candidaturi, între candidaţi numărându-se actualul primar PSD Gheorghe Nichita, deputaţii Tudor Ciuhodaru (UNPR), Nicuşor Păduraru (PDL) şi Daniel Oajdea (PPDD).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici