Eugen Tomac, discuţii cu Ursula von der Leyen despre aderarea României la Schengen

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac, a participat, marţi dimineaţă, la un mic dejun de lucru cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Am discutat despre chestiunea ce preocupă cel mai mult societatea românească în relaţia noastră cu Uniunea Europeană: aderarea la spaţiul Schengen”.

473 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac, discuţii cu Ursula von der Leyen despre aderarea României la Schengen

Eugen Tomac, Facebook

„Am participat, în această dimineaţă (marţi dimineaţă - n.r.), la un mic dejun de lucru cu Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.Am discutat, cu acest prilej, despre chestiunea ce preocupă cel mai mult societatea românească în relaţia noastră cu Uniunea Europeană: aderarea la spaţiul Schengen. Preşedinta Comisiei m-a asigurat din nou că ţara noastră îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi acceptată în spaţiul Schengen. Cu atât mai mult cu cât ambele misiuni de evaluare care au fost recent în România au prezentat rapoarte foarte bune în acest sens”, transmite Eugen Tomac.

Europarlamentarul PMP spune că Ursula von der Leyen i-a comunicat că subiectul aderării României la spaţiul Schengen va fi discutat, marţi, la Strasbourg, în şedinţa Colegiului Comisarilor.

„Mă bucur enorm că, în sfârşit, există un suport total din partea Comisiei Europene pentru aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Decizia finală însă urmează a fi luată în Consiliul Uniunii Europene pe data de 8 decembrie, iar aceasta le aparţine guvernelor statelor membre”, încheie Tomac.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici