Forumul Civic al Românilor: UDMR e de vină de necunoaşterea limbii române

Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna şi Harghita consideră că liderii UDMR sunt vinovaţi de faptul că maghiarii din această zonă a ţării nu cunosc limba română deoarece Uniunea a separat şcolile pe criterii etnice.

2 afișări
Imaginea articolului Forumul Civic al Românilor: UDMR e de vină de necunoaşterea limbii române

Forumul Civic al Românilor: UDMR e de vină de necunoaşterea limbii române

Potrivit preşedintelui Forumului, Ioan Solomon, liderii UDMR se fac vinovaţi de necunoaşterea limbii române în zonă, pentru că a separat şcolile pe criterii entice şi a practica "o politică de discreditare a limbii oficiale în rândul comunităţii maghiare".

Potrivit lui Solomon, UDMR "a desconsiderat în mod constant" limba română şi acesta este motivul principal pentru care maghiarii din cele două judeţe nu cunosc limba oficială a statului. În opinia sa, nu schimbarea sistemului de învăţământ este soluţia la problemă, ci autorităţile ar trebui să intervină pe cale legislativă pentru a stimula social şi economic învăţarea limbii române.

Preşedintele Forumului Civic al Românilor din judeţele Covasna şi Harghita a declarat că a fost "şocat" când a auzit propunerea preşedintelui Traian Băsescu referitoare la predearea limbii române copiilor maghiari. În opinia lui Solomon, preşedintele a făcut o gafă "chiar dacă a fost bine intenţionat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici