Joe Biden va veni în Europa în iunie, pentru summiturile G7 şi NATO şi pentru reuniunea SUA-UE

  • Preşedintele SUA, Joe Biden, va veni în Europa în luna iunie.
  • Casa Albă: Joe Biden va participa la summiturile G7 şi NATO, precum şi la reuniunea SUA-UE.
  • Sunt primele deplasări efectuate de Joe Biden în străinătate de la începerea mandatului de preşedinte al SUA.
424 afișări
Imaginea articolului Joe Biden va veni în Europa în iunie, pentru summiturile G7 şi NATO şi pentru reuniunea SUA-UE

Joe Biden va veni în Europa în iunie, pentru summiturile G7 şi NATO şi pentru reuniunea SUA-UE

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va efectua un turneu în Europa în luna iunie, pentru a participa la summiturile G7 şi NATO, precum şi pentru întrevederi cu liderii Uniunii Europene, anunţă Casa Albă, conform site-ului Axios.com.
 
Joseph Biden va merge în Marea Britanie în intervalul 11-13 iunie, pentru summitul Grupului statelor puternic industrializate (G7). La reuniunea G7, care se va desfăşura în orăşelul Cornwall (regiunea Anglia), Joseph Biden va încerca să "avanseze priorităţile Statelor Unite în domeniul sănătăţii publice, relansării economice şi contracarării modificărilor climatice", a transmis Preşedinţia SUA. Cu ocazia summitului, Joseph Biden va avea şi întâlniri bilaterale, inclusiv cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson.
 
Pe 14 iunie, Joseph Biden va participa la reuniunea NATO, organizată la Bruxelles. "Va încerca să afirme angajamentul SUA faţă de Alianţa Nord-Atlantică, faţă de securitatea transatlantică şi faţă de apărarea colectivă. Va analiza posibilităţi de asigurare a contribuţiilor corecte în cadrul NATO", a precizat Casa Albă.
 
Tot la Bruxelles, Joseph Biden va participa la un summit Statele Unite-Uniunea Europeană.
 
Turneul în Europa reprezintă primele deplasări efectuate de Joseph Biden în străinătate de la începerea mandatului de preşedinte al SUA.
 
Charles Michel, preşedintele Consiliului European, şi Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, au anunţat că vor avea o întrevedere cu preşedintele Statelor Unite, în iunie, la Bruxelles. "Am plăcerea de a anunţa împreună cu Ursula von der Leyen un summit UE-SUA cu preşedintele american, Joe Biden, în cursul vizitei sale la Bruxelles, în iunie. Pentru reconstruirea unei alianţe puternice UE-SUA şi unificarea forţelor în combaterea Covid-19, în problema schimbărilor climatice, în domeniul securităţii şi în multilateralism", a declarat Charles Michel vineri, prin Twitter.
 
"Alături de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, voi fi avea bucuria de a-l întâmpina pe preşedintele Biden la Bruxelles, în cursul vizitei sale în Europa în iunie 2021. Avem multe de făcut împreună, de la schimbările climatice la situaţia medicală, de la comerţ şi multilateralism la provocări geopolitice", a afirmat Ursula von der Leyen, prin Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici