Lakatos Peter: Laszlo Tokes este "cel mai invidios politician" al anului

Deputatul UDMR de Bihor Lakatos Peter crede că Laszlo Tokes este "cel mai invidios politician al anului", afirmând că acesta nu l-a felicitat pe Cseke Attila pentru funcţia de ministru al Sănătăţii şi nu l-a susţinut pe Klaus Iohannis pentru postul de premier.

50 afișări
Imaginea articolului Lakatos Peter: Laszlo Tokes este "cel mai invidios politician" al anului

Deputatul UDMR Lakatos Peter: Laszlo Tokes este "cel mai invidios politician" al anului (Imagine: Adi Piclişan/Mediafax Foto)

Deputatul UDMR de Bihor Lakatos Peter a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, un bilanţ politic al anului 2009, întocmit de el, potrivit căruia cel mai important eveniment politic cu efecte imediate asupra populaţiei a fost acordul cu Fondul Monetar Internaţional, deoarece consecinţele acestuia s-au simţit încă din acest an, iar scrutinul pentru alegerea preşedintelui a fost cel mai mediatizat eveniment politic.

Totodată, Lakatos a spus despre Laszlo Tokes că este "cel mai invidios politician al anului 2009".

"A acceptat să fie pe primul loc pe lista UDMR ( la alegerile europarlamentare - n.r.), dar când au ieşit trei europarlamentari, iar Marko Bela a cules laudele, nu i-a mai convenit UDMR", a explicat Lakatos.

El a spus că îşi permite să îl critice pe Tokes şi pentru faptul că nu l-a felicitat pe bihoreanul Cseke Attila pentru funcţia de ministru al Sănătăţii şi pentru că nu l-a susţinut pe Klaus Iohannis pentru postul de premier.

Deputatul a "identificat" şi imposibilul politic al anului 2009, adică fapta care nu are nicio şansă să devină realitate.

"Imposibilul politic absolut este ca noul preşedinte, Traian Băsescu, să conteste la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României procesul-verbal de predare-primire a funcţiei de preşedinte şi să ceară renumărarea promisiunilor neonorate de predecesorul său, pe motiv că nu s-au îndeplinit următoarele: statul român reformat, administraţia descentralizată, marii corupţi judecaţi şi predarea lui Omar Hayssam", a spus Lakatos Peter.

În ceea ce priveşte anul următor, Lakatos a spus că "în calendarul lui Boc, 2010 este anul dentistului".

"În calendarul lui Boc, 2010 este anul dentistului, pentru că jumătate de an a tot zis să strângem din dinţi. Aşa că doar dentiştii o vor duce bine, că noi tot nu avem ce mânca", a adăugat deputatul UDMR.

Totodată, Lakatos crede că în 2010 Parlamentul are ultima şansă de reformare a Constituţiei, în sensul unei Românii democratice, nu "semi-prezidenţiale".

"Se poate face doar printr-o opoziţie critică, corectă, constructivă", a precizat parlamentarul.

În ceea ce îl priveşte pe el, Lakatos a spus că va rămâne un critic obiectiv al Guvernului, chiar dacă UDMR este la guvernare.

"Inclusiv ieri ( luni - n.r.) l-am sunat pe Marko Bela şi i-am spus că nu îl pot înjura, pentru că mi-e şef, dar, ca vicepremier, îl pot critica. I-am reproşat că proiectul de buget nu este pe site", a afirmat Lakatos.

Deputatul UDMR a adăugat că cea mai optimistă previziune a sa pentru 2010 este că nu vor fi alegeri, adăugând că este "singura previziune îmbucurătoare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici