Lider PNL: Guvernul Ponta a distrus proiecte de infrastructură rutieră deşi a supraaccizat carburanţii

Vicepreşedintele PNL pentru regiunea nord-est, deputatul de Suceava Ioan Bălan, s-a arătat revoltat, duminică, susţinând că Guvernul Ponta a distrus toate proiectele din infrastructura rutieră din România şi a impus şi o supraacciză la carburanţi, lăsând în urmă un dezastru în transporturi.

573 afișări
Imaginea articolului Lider PNL: Guvernul Ponta a distrus proiecte de infrastructură rutieră deşi a supraaccizat carburanţii

Lider PNL: Guvernul Ponta a distrus proiecte de infrastructură rutieră deşi a supraaccizat carburanţii

Într-o declaraţie de presă, liderul liberal arată că se fereşte să folosească cuvinte prea dure atunci când critică politicile guvernamentale, dar că este revoltat de ceea ce a făcut Guvernul Ponta în domeniul transporturilor care nu poate fi descris decât prin dezastru.

"Patru ani cât s-au aflat la guvernare, miniştrii PSD de la transporturi au mâzgălit în dispreţ harta României cu mii de kilometri de autostrăzi, mii de kilometri de centuri ocolitoare, mii de kilometri de drumuri expres. Au făcut şi desfăcut mai bine de doi ani un Masterplan pentru transporturi, care nici astăzi nu este aprobat de Comisia Europeană”, arată deputatul sucevean.

El a adăugat că, după ce şi-a dat doctoratul în tunul de la autostrada abandonată Comarnic-Braşov, Victor Ponta a girat şi dezastrul autostrăzii Sibiu-Orăştie, pentru care, mai mult ca sigur, românii vor plăti din buzunarele lor sute de milioane de euro.

"Patru ani s-au plâns că nu au suficienţi bani pentru infrastructură, iar în octombrie am aflat de la acelaşi Guvern Ponta că România nu a cheltuit peste 1,74 miliarde de euro din banii gratuiţi de la Uniune. Românii trebuie să ştie că, din aberanta supraacciză la carburanţi, din acei 7 eurocenţi plătiţi pentru fiecare litru cumpărat la pompă, numai în primul an s-au strâns la buget peste 640 milioane de euro, din care se puteau construi cel puţin 170 de kilometri de autostradă la şes şi peste o sută de kilometri la deal şi munte”, a adăugat vicepreşedintele PNL.

El consideră că degeaba propaganda mincinoasă a PSD continuă să meargă din inerţie şi să spună că Guvernul Ponta a fost un guvern bun pentru că dezastrul lăsat în urmă vorbeşte de la sine întrucât toate proiectele de investiţii au fost blocate sau distruse, finanţările pierdute, banii irosiţi, iar datoria publică a ţării a crescut din 2012 până în 2015 cu peste 90 miliarde de lei.

"Unde s-au dus toţi banii aceştia, numai Ponta şi Dragnea ştiu, pentru că la români nu a ajuns un leu”, a precizat Bălan.

El consideră că incompetenţa guvernării PSD are exemplele cele mai grăitoare la Suceava şi că Guvernul Ponta poate intra cu uşurinţă în cartea recordurilor la secţiunea incompetenţă, nepăsare şi dispreţ.

"N-ar trebui decât să candideze cu proiectul variantei ocolitoare a municipiului Suceava şi ar câştiga detaşat. Centura Sucevei trebuia finalizată în anul 2012. Lucrările executate până să vină Ponta la guvernare erau aproape 90%. Două-trei luni dacă mai continuau lucrările, acest obiectiv era finalizat în iunie 2012. Însă, în patru ani de zile măreaţa guvernare PSD nu a fost în stare să finalizeze restul de 10%”, a menţionat deputatul.

Ioan Bălan susţine că, într-un dispreţ uluitor, în luna octombrie ministrul PSD al Transporturilor se lăuda că ar fi posibil ca centura să fie finalizată în vara lui 2016 pentru că abandonarea şantierului vreme de patru ani a degradat deja lucrarea şi sunt necesare reabilitări la unele lucrări deja executate.

"Ne mai trebuie oare vreo altă mostră de incompetenţă a guvernării PSD? Nu mai adaug că, după 4 ani de glorioasă guvernare, Suceava a rămas la fel de izolată de restul ţării, de parcă nu ar aparţine României. De la Suceava la Bucureşti, pe rutier, nu se mai fac şase ore, ci de la şapte ore în sus, pentru că drumul este tot mai prost, tot mai accidentat şi mai periculos. Calea ferată e vai de ea, iar aeroportul de la Salcea, care ar fi putut să fie un hub regional de transport internaţional de călători şi de marfă şi un generator de locuri de muncă pentru suceveni, este încă un muzeu în aer liber pe care operează 2-3 curse, şi acelea interne”, a mai precizat Ioan Bălan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici