Liderul PSD: Este posibil ca partidul să nu meargă în plen la votul pe învestirea Guvernului

Marcel Ciolacu a anunţat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că PSD ia în calcul să nu participe la votul din Parlament pe învestirea Guvernului Orban, pentru a nu exista cvorumul necesar şi pentru ca votul să fie amânat.

1056 afișări
Imaginea articolului Liderul PSD: Este posibil ca partidul să nu meargă în plen la votul pe învestirea Guvernului

Liderul PSD: Este posibil ca partidul să nu meargă în plen la votul pe învestirea Guvernului

„E un moment în care trebuie o decizie politică, dacă participăm la acel vot sau nu. Avem şi această posibilitate, că PSD să nu meargă în plen, mai puţin eu, fiind preşedintele Camerei trebuie să particip”, a spus Marcel Ciolacu, la „Gândurile lui Cristoiu”.

Liderul PSD a adăugat că va discuta şi cu UDMR şi cu ALDE în acest sens.

Totodată, el a subliniat că preşedintele Klaus Iohannis a venit cu o propunere de premier care nu este susţinută de nimeni, nici măcar de PNL.

„Constatăm PSD şi Pro România au fost cu o propunere cu o majoritate super confirmate părin trecerea unei moţiuni de cenzură, cu 261 de voturi, foarte multe. Am văzut că USR îl susţin pe domnul Ciolos. PSD şi Pro pe Pricopie. Minorităţile, UDMR, PMP, ALDE nu au propuneri. PNL are o propunere, dar au anunţat că nu o votează. Nu poţi desemna o persoană care în urmă consultărilor nu e susţinută de nimeni”, a afirmat Ciolacu.

Preşedintele PSD susţine că Guvernul Orban va trebui să vină cu alt program de guvernare.

„ Prim-ministrul desemnat trebuie să vină cu echipă, să aducă documentele la Parlament şi să începem în calendarul de audieri. Nu poate fi acelaşi program de guvernare. Chiar dacă sunt aceiaşi oameni, noi vorbim de alt guvern. Dacă nu vin nu se închide procedura. Noi nu ajungem acolo. Dacă eu am temei şi voi face sesizarea voi aştepta până când CCR se va exprimă dacă se respectă Constituţia. După decizia CCR intrăm în procedurile parlamentare. Preşedintele României astăzi a hotărât să aleagă o cale mai complicată, să prelungească o criză politică. Dacă nu modifică programul nu avem procedura completă, nu putem trece la pasul următor, dar presupun că vor face modificări”, a mai spus Ciolacu.

Klaus Iohannis l-a desemnat, joi, pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de premier. Liderul PNL trebuie să ceară votul de încredere în Parlament în termen de 10 zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
orban,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici