Marko: În mod excepţional, se poate recurge la asumarea răspunderii pe măsurile anticriză

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, în mod excepţional, pentru reducerea duratei de adoptare a măsurilor anticriză se poate recurge la varianta asumării răspunderii Guvernului.

20 afișări
Imaginea articolului Marko: În mod excepţional, se poate recurge la asumarea răspunderii pe măsurile anticriză

Marko: În mod excepţional, se poate recurge la asumarea răspunderii pe măsurile anticriză (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

În opinia liderului UDMR, decizia de asumare a răspunderii Guvernului ar trebui să fie precedată de consultări atât între grupurile parlamentare ale coaliţiei - PDL, UDMR, grupul independenţilor şi grupul minorităţilor naţionale - dar şi cu grupurile care alcătuiesc opoziţia.

"Dacă avem o astfel de susţinere pentru măsuri concrete, pentru a scurta adoptarea actului respectiv, putem recurge în mod excepţional la asumarea răspunderii", a menţionat Marko Bela.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, că, probabil, soluţia pentru adoptarea măsurilor convenite cu FMI va fi asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, având în vedere timpul scurt rămas până la reuniunea board-ului FMI de la sfârşitul lunii iunie.

Luni, miniştrii Radu Berceanu, Vasile Blaga şi Adriean Videanu au declarat că măsurile convenite cu FMI ar putea fi adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici