Oprescu ar numi un premier tehnocrat, exemplificând cu Isărescu, Georgescu, Dăianu

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu a declarat, joi, la Antena 3, că, în situaţia în care va deveni şef al statului, va numi un premier tehnocrat, el dând ca exemple pe Mugur Isărescu, Florin Georgescu şi Daniel Dăianu, "la o primă citire".

20 afișări
Imaginea articolului Oprescu ar numi un premier tehnocrat, exemplificând cu Isărescu, Georgescu, Dăianu

Oprescu ar numi un premier tehnocrat, exemplificând cu Isărescu, Georgescu, Dăianu (Imagine: Mediafax Foto/Andrei Pungovschi)

Întebat pe cine ar numi premier, în eventualitatea în care ar fi ales preşedinte, Oprescu a răpuns: "Sunt o mulţime de oameni foarte buni. Vă vorbeam de tehnocraţi. Luaţi-o de la Mugur Isărescu, la Florin Georgescu, Dăianu şi aşa mai departe. Aşa, la primă citire".

"Sunt mulţi care ştiu, care pot, care au o expertiză. Nu stă preşedintele să se certe cu primul-ministru şi să-l urmărească pe ăla şi la toaletă dacă nu cumva n-a făcut pe capac", a adăugat Oprescu.

El a mai spus că, dacă va ajunge şef al statului, va propune un guvern de uniune naţională, alcătuit din cei mai buni oameni ai partidelor, având în vedere situaţia de criză în care se află România.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că a decis să candideze la Preşedinţie, lansând critici dure la adresa clasei politice, despre care a spus că "a eşuat".

Oprescu a precizat, în discursul, său, că va candida la Preşedinţia României în calitate de independent, fără a avea nicio obligaţie faţă de partidele politice.

El a arătat că doreşte să reprezinte, ca independent, toţi oamenii, indiferent de ideologie sau culoare politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici