Organizaţiile teritoriale ale UDMR din Covasna s-ar putea uni

Preşedintele UDMR Covasna - Trei Scaune de Jos, Albert Almos, susţine că este important ca organizaţiile teritoriale ale Uniunii din Covasna - Trei Scaune de Jos şi Trei Scaune de Sus - să se unească, iar în cadrul acestei formaţiuni unite să funcţioneze patru organizaţii scaunale mai mici.

54 afișări
Imaginea articolului Organizaţiile teritoriale ale UDMR din Covasna s-ar putea uni

Preşedintele UDMR Covasna - Trei Scaune de Jos, Albert Almos (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR Covasna - Trei Scaune de Jos, senatorul Albert Almos, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că posibilitatea unirii celor două organizaţii teritoriale ale Uniunii din Covasna a fost dezbătută de Consiliul Operativ al organizaţiei teritoriale.

Potrivit sursei citate, mai mulţi membri ai Consiliului Operativ al UDMR - Trei Scaune de Jos au susţinut importanţa faptului ca în judeţ să nu mai existe două organizaţii teritoriale separate - Trei Scaune de Jos (zona Sfântu Gheorghe, Covasna, Baraolt) şi Trei Scaune de Sus (zona Târgu Secuiesc) -, ci una singură.

Albert Almos a explicat că astfel ar exista o singură organizaţie teritorială în Covasna, iar în cadrul acesteia ar funcţiona organizaţiile scaunale mai mici, patru la număr.

Liderul Uniunii a afirmat că motivul pentru care ar trebui unite organizaţiile teritoriale este legat şi de faptul că, astfel, s-ar putea evita eventualele disfuncţionalităţi la alegeri.

"Există această doleanţă în cadrul organizaţiei teritoriale, dar, în mod evident, este nevoie şi de acordul reprezentanţilor UDMR - Trei Scaune de Sus", a spus Albert Almos.

Potrivit sursei citate, propunerile pentru modificarea statutului urmează să fie formulate în acest sens până la toamnă, iar în cazul în care şi organizaţia teritorială Trei Scaune de Sus va susţine această reorganizare în octombrie, când se va întruni Adunarea Delegaţilor UDMR Trei Scaune de Jos, se va lua o decizie.

În Covasna, UDMR are două organizaţii teritoriale - Trei Scaune de Jos şi Trei Scaune de Sus, iar cele patru organizaţii scaunale mai mici sunt cele din jurul oraşelor Sfântu Gheorghe, Covasna, Baraolt şi Târgu Secuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici