Paleologu:Ştiu oameni care au făcut mult pentru PDL şi Băsescu, când se împart funcţii sunt ignoraţi

Deputatul PDL Teodor Paleologu a declarat, joi, la o dezbatere organizată de Institutul de Studii Populare, că mulţi oameni pe care îi cunoaşte şi nu sunt membri de partid au făcut mult pentru PDL şi Traian Băsescu, iar când sunt împărţite funcţiile nu sunt luaţi în seamă.

14 afișări
Imaginea articolului Paleologu:Ştiu oameni care au făcut mult pentru PDL şi Băsescu, când se împart funcţii sunt ignoraţi

Paleologu:Ştiu oameni care au făcut mult pentru PDL şi Băsescu, când se împart funcţii sunt ignoraţi (Imagine: Mediafax Foto)

Vorbind despre alegerile primare din interiorul partidelor, Paleologu a ţinut să precizeze că este important cum sunt organizează acestea, şi anume consultând numai militanţii sau şi simpatizanţii, precizând că este o chestiune delicată pentru că adesea partidele româneşti îşi neglijează simpatizanţii.

"Eu cunosc oameni care au făcut mult mai mult pentru PDL sau pentru Băsescu în alegeri, dar care nu sunt membri de partid şi nici nu au de gând să devină. Or, când se împart funcţiile, ei sunt total ignoraţi, ceea ce de altfel nu le provoacă nicio problemă", a spus Paleologu.

El s-a referit şi la o altă condiţie în desfăşurarea acestor alegeri interne, şi anume curtoazia, pentru că "nu trebuie să deschizi capacul insultelor în cadrul aceluiaşi partid".

"La cât de violente sunt dezbaterile politice, la ce înjurături se aruncă în capul fiecăruia, mi-e puţin teamă de ce ar declanşa alegerile primare într-un partid pentru unitatea partidului. Ar fi nişte insulte incredibile, nişte înjurături!", a arătat el.

Potrivit lui Paleologu, alegerile primare ar putea fi foarte utile în cazul unei viitoare colaborări între PDL şi PNL.

"Ar putea fi un instrument foarte util în viitor pentru a desemna candidaţi comuni, pentru a nu violenta partidul mai mic, şi anume PNL. PDL trebuie să ia mereu în considerare că există o teamă legitimă a liberalilor de a fi înghiţiţi de PDL. Atunci, alegerile primare ar putea fi o manieră de a asigura coexistenţa paşnică între oamenii de sensibilităţi politice diferite. Ar putea fi un instrument util în cazul unei apropieri între cele două partide şi dacă reuşim să impunem votul majoritar pur. Atunci apropierea dintre cele două partide va deveni o necesitate", a explicat fostul ministru al Culturii.

El a susţinut că pentru alegerile prezidenţiale din 2014 ar trebui organizate alegeri primare pentru desemnarea unui candidat al dreptei.

"S-ar putea ca asta să fie modalitatea de a-i găsi un succesor lui Traian Băsescu - organizarea de alegeri primare la dreapta", a apreciat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici