Parlamentarii din arcul guvernamental care susţin moţiunea pot primi recompensă carnete PSD

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat vineri că formaţiunea social-democrată le poate oferi recompense constând în carnete de membru de partid parlamentarilor din arcul guvernamental care susţin moţiunea de cenzură.

30 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii din arcul guvernamental care susţin moţiunea pot primi recompensă carnete PSD

Parlamentarii din arcul guvernamental care susţin moţiunea pot primi recompensă carnete PSD (Imagine: Bogdan_Stamatin/Mediafax Foto)

Deputatul Emil Radu Moldovan a afirmat că, în ceea ce priveşte negocierile cu parlamentarii din arcul guvernamental pentru susţinerea moţiunii, PSD le-a spus tuturor că îi aşteaptă să voteze moţiunea şi să fie alături de cei care i-au votat şi i-au trimis în Parlament.

"Noi putem oferi şi recompense, carnete de membru. Alte negocieri nu s-au făcut de PSD cu parlamentarii din arcul guvernamental", a declarat, într-o conferinţă de presă, Moldovan.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PSD a spus că, spre deosebire de alte moţiuni care urmăreau căderea unui Guvern, de data aceasta obiectivul moţiunii depuse de PSD este să oprească măsurile "criminale" pe care Guvernul Boc vrea să le ia împotriva românilor.

"Spre deosebire de altă dată, când introducerea unei moţiuni avea ca obiectiv căderea unui guvern, obiectivul principal al moţiunii noastre este stoparea acestor măsuri criminale pe care Guvernul Boc le ia împotriva românilor", a spus Moldovan.

El a precizat că se încearcă tot felul de "intoxicări" potrivit cărora opoziţia nu şi-ar dori ca moţiunea să treacă.

"Este un lucru fals. Am luat decizia la nivelul grupurilor parlamentare ca toţi parlamentarii PSD să voteze transparent, cu bilele la vedere, iar cei care vor absenta nejustificat de la votarea moţiunii, vor vota altfel decât cu bilele la vedere şi «pentru» această moţiune, se află în afara PSD şi vor primi sancţiunile de vigoare", a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Moldovan a afirmat că, dacă moţiunea nu va trece, PSD va căuta să folosească "toate pârghiile legale pentru blocarea acestor măsuri", de la atacarea la Curtea Constituţională, până la sprijinirea sindicatelor în acţiunile lor.

"Dacă moţiunea va trece, decizia se duce la preşedintele Traian Băsescu. Aici, noi am spus public că nu vom susţine nicio combinaţie de guvern care conţine PDL, nici guvern condus de un tehnocrat din care anumiţi miniştri să fie oamenii lui Traian Băsescu. Vom intra la guvernare cu prim-ministru social-democrat şi cu miniştri PSD", a mai spus Moldovan.

Purtătorul de cuvânt al PSD a adăugat că a asistat, pentru prima dată, la citirea unei moţiuni la care nu au fost prezenţi şi membrii Executivului.

"Este o sfidare a democraţiei şi a bunului simţ, nu neapărat a opoziţiei care a introdus-o", a apreciat Moldovan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici