Patru partide pe prima pagină a buletinelor de vot pentru PE

Guvernul a modificat, în şedinţa de miercuri, forma buletinelor de vot pentru alegerile europarlamentare, pe prima pagină a acestora figurând patru partide, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

3 afișări
Imaginea articolului Patru partide pe prima pagină a buletinelor de vot pentru PE

Patru partide pe prima pagină a buletinelor de vot pentru PE

Reprezentantul PD la Biroul Electoral Central (BEC), Cristian Ene, susţinea, miercuri, că la 22 octombrie, BEC a adoptat o decizie prin care formatul buletinelor de vot trebuia să fie A5, cu a doua şi ultima pagină de culoare albă, din totalul de 32 de pagini.

Ene a precizat că, sub pretextul că nu există resursele financiare pentru a tipări în timp util buletinele de vot cu 32 de pagini, ministrul David a propus înlocuirea acestui tip de buletin cu un altul, mai ieftin.

Democratul a spus că în noul format de buletin, pe fiecare pagină vor fi trei coloane, astfel încât PD va fi alături de PRM şi PNL.

"Este pentru prima dată când se schimbă o Hotărâre de Guvern cu altă Hotărâre, din dorinţa de a proteja un anumit partid, adică PNL", a acuzat Ene. El a mai spus că prezenţa lui David la BEC este ilegală şi că tergiversarea adoptării modelului bueletinului de vot poate duce la imposibilitatea tipăririi acestora, iar alegerile europene se pot amâna din nou, ceea ce ar însemna că România a cheltuit inutil 1.000 miliarde de lei vechi pentru organizarea scrutinului european.

Ministrul Cristian David a declarat, miercuri, că în urmă cu o zi a fost prezent la sediul Biroului Electoral Central în calitate de preşedinte al comisiei tehnice, unde nu a făcut decât să propună o soluţie tehnică pentru realizarea buletinelor de vot.

Cristian David consideră drept "aberantă" acuzaţia reprezentantul PD la BEC, Cristian Ene, care a susţinut că prezenţa de marţi a ministrului de Interne la sediul Biroului Electoral Central reprezintă "o imixtiune" în ceea ce priveşte formatul buletinului de vot pentru alegerile europene, pe prima pagină urmând a figura candidaţii PD, PRM şi PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici