Ponta: Cei care ne critică planul pentru fonduri UE erau la "Cireşica" când li s-a cerut să ajute

Persoanele care critică strategia Guvernului privind modul de cheltuire a fondurilor europene în perioada 2014-2020 nu au contribuit cu nimic la acest document şi erau la restaurantul Cireşica atunci când li s-a cerut opinia pentru îmbunătăţirea strategiei, a afirmat premierul Victor Ponta.

611 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cei care ne critică planul pentru fonduri UE erau la "Cireşica" când li s-a cerut să ajute

Ponta: Cei care ne critică planul pentru fonduri UE erau la "Cireşica" când li s-a cerut să ajute (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Toţi cei care ne-au criticat nu au participat cu nimic, nu şi-au dat cu părerea cum să fie bună strategia pentru 2014-2020. Ei doar ne spun că e rea, dar când i-aţi întrebat să ne spună cum să o facem, erau la Cireşica (restaurantul frecventat de preşedintele Traian Băsescu când se află la Neptun -n.r.). În sfârşit aţi zis un lucru bun, de aia vroiam să vă felicit!", i-a spus premierul Ponta ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la începutul şedinţei de guvern.

"Eu speram că sunt mai multe, dar, în fine, mulţumesc şi pentru asta!", a replicat Teodorovici.

"De obicei aceştia critică, care se pricep mai puţin", a continuat ministrul.

"Da, ăştia sunt cei mai buni la critică şi la băgat strâmbe", a adăugat şi Ponta.

Ministrul Teodorovici a declarat recent că "toţi cei care au făcut comentarii în ultimele zile" nu şi-au adus niciun fel de contribuţie la elaborarea strategiei privind fondurile UE deşi au fost invitaţi la discuţii.

Comisia Europeană a atenţionat Guvernul, potrivit unui document oficial obţinut recent de MEDIAFAX, că proiectul Acordului de Parteneriat transmis către Bruxelles, care va reglementa modul de utilizare a banilor comunitari pentru 2014-2020, este incoerent şi fără priorităţi clare, solicitând ca documentul să fie refăcut "peste vară", până în luna septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici