Ponta: Nu sunt şi nu voi fi prim-ministrul lui Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat că nu este şi nu va fi prim-ministrul preşedintelui Traian Băsescu şi că şeful statului nu avea altă soluţie decât să îl desemneze ca şef al Guvernului şi a susţinut că nu a fost surprins de această nominalizare, ci chiar de căderea Guvernului Ungureanu.

175 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu sunt şi nu voi fi prim-ministrul lui Traian Băsescu

Ponta: Nu sunt şi nu voi fi prim-ministrul lui Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Preşedintele nu avea altă soluţie decât dacă dorea să suporte imediat consecinţele gestului său. Ostilitatea dintre mine, Crin Antonescu şi Traian Băsescu va exista în continuare, gândim profund diferit. Pentru domnul Băsescu, decizia de a mă nominaliza a fost salutară, cum spunea predecesorul meu (Ungureanu-n.r.), în sensul de salvatoare pentru domnia sa. Nu m-a surprins nominalizarea, nu mă aşteptam în schimb să dăm jos Guvernul Ungureanu", a spus Ponta, la Antena 3.

El a arătat că, după votul de învestitură, a fost felicitat telefonic de şeful statului pentru rezultatul din Parlament.

"Preşedintele a spus râzând că aveţi o majoritate cam mare, iar eu am răspuns că mai avem puţin până la 322 voturi, glumă pe care şeful statului a reluat-o ulterior", a relatat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, după ce Cabinetul Ponta a depus jurământul de învestitură, că rezultatul obţinut în Parlament, adică 284 de voturi "pentru", este impresionant, şeful statului adăugând, râzând, că numărul se apropie de 322, care le-a adus noroc "data trecută".

Guvernul a fost învestit, luni, cu 284 de voturi "pentru".

Preşedintele Băsescu a fost suspendat, în 2007, cu 322 de voturi "pentru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici