PSD a depus la CC notele de explicitare a probatoriului pentru contestarea alegerilor

PSD a depus, joi dimineaţa, la Curtea Constituţională, notele de explicitare a probatoriului, cu un set de probe extrase din probatoriul depus miercuri, pentru a uşura munca judecătorilor, a anunţat senatorul PSD Dan Şova, cel care se ocupă de formularea contestării rezultatului alegerilor.

20 afișări
Imaginea articolului PSD a depus la CC notele de explicitare a probatoriului pentru contestarea alegerilor

PSD a depus la CC notele de explicitare a probatoriului pentru contestarea alegerilor (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

El a precizat că verdictul Curţii Constituţionale va fi dat, în mod normal, vineri sau luni, el precizând că încă nu a fost fixat termenul de judecare a contestaţiei.

Şova a precizat că s-a făcut un demers direct către BEC, care a fost respins.

"Ei (BEC - n.r.) au validat alegerile din punctul dânşilor de vedere. Să vedem dacă se decide să mergem mai departe. Teoretic, ar putea fi, dar nu m-am aplecat asupra acestei probleme - dacă se poate contesta procesul de validare de la BEC în instanţele de drept comun", a spus Şova.

Întrebat dacă se ia în calcul acest lucru, Şova a precizat: "Noi, dacă facem un demers acum, BEC deja a validat rezultatul. Deci, orice demers este ulterior, mecanismul constituţional merge mai departe".

Şova a mai spus că PSD aşteaptă cu decenţă decizia Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici