PSD va lansa o petiţie naţională pentru devansarea majorării pensiilor

PSD va lansa o petiţie naţională pentru devansarea de la 1 ianuarie 2008 la 1 noiembrie 2007 a majorării pensiilor, a anunţat, marţi, vicepreşedintele social-democrat Cristian Diaconescu.

2 afișări
Imaginea articolului PSD va lansa o petiţie naţională pentru devansarea majorării pensiilor

PSD va lansa o petiţie naţională pentru devansarea majorării pensiilor

Vicepreşedintele PSD a declarat că social-democraţii vor lansa o petiţie naţională, solicitând semnăturile cetăţenilor, în sprijinul propunerii lor ca majorarea pensiilor să fie devansată de la 1 ianuarie 2008 la 1 noiembrie 2007.

Diaconescu a spus că argumentele PSD în acest sens se referă, în principal, la faptul că există un excedent bugetar de aproximativ 1% din PIB, care ar trebui folosit pentru devansarea majorării pensiilor, şi nu ca anul trecut, în „cheltuieli accelerate”, al căror scop a fost menţinerii unui deficit de 2%.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a anunţat, în 10 septembrie, că Biroul Permanent Naţional al partidului a decis să iniţieze un proiect de lege, cu un singur articol, prin care să solicite devansarea termenului de majorare a pensiilor de la 1 ianuarie 2008 - aşa cum prevede Legea pensiilor aprobată deja de Parlament - la 1 noiembrie 2007.

Geoană a susţinut atunci că această devansare ar echivala cu 1,3 miliarde de lei, ceea ce ar însemna numai 0,3 la sută din PIB.

În replică, ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru a declarat că bugetul Casei Naţionale de Pensii nu permite majorarea pensiilor de la 1 noiembrie 2007 pentru că nu se poate guverna prin licitaţie de la o lună la alta. El a susţinut că devansarea termenului de majorare a pensiilor ar presupune o nouă rectificare bugetară prin care Ministerul de Finanţe să aloce suma necesară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici