Tánczos Barna, de Ziua Mondială a Mediului: În Ucraina are loc o poluare inimaginabilă

Omenirea trebuie să înţeleagă că este inadmisibil ca în timp ce investiţiile uriaşe în tehnică militară sunt în continuare o prioritate, finanţările pentru dezvoltarea tehnologiilor ecologice stagnează sau sunt chiar inexistente, susţine Tánczos Barna, într-un mesaj de Ziua Mondială a Mediului.

700 afișări
Imaginea articolului Tánczos Barna, de Ziua Mondială a Mediului: În Ucraina are loc o poluare inimaginabilă

Ministrul Mediului Tánczos Barna spune că în acest an Ziua Mondială a Mediului se suprapune cu Rusaliile Catolice.

„Am sărbătorit şi anul acesta la Şumuleu Ciuc, împreună cu sute de mii de pelerini, una dintre cele mai mari sărbători creştine, iar motto-ul pelerinajului a fost <pace şi bunătate>. Dacă nu este pace, nu doar oamenii, ci şi natura suferă. În Ucraina are loc o poluare inimaginabilă a mediului, mor sute de delfini în Marea Neagră, ard combinate chimice şi nu trece săptămâna fără veşti îngrijorătoare privind centralele nucleare”, a scris duminică ministrul pe Facebook.

Acesta spune că tema din acest an a Zilei mondiale a mediului, „Un singur Pământ”, subliniază nevoia unui mod de viaţă sustenabil în armonie cu natura şi ne transmite că este nevoie să acţionăm urgent, la nivel global, pentru protejarea planetei.

„Îmi doresc ca omenirea să înţeleagă că este inadmisibil ca în timp ce investiţiile uriaşe în tehnică militară sunt în continuare o prioritate, finanţările pentru dezvoltarea tehnologiilor ecologice stagnează sau sunt chiar inexistente în multe ţări şi continente”, arată Tánczos Barna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici