Tăriceanu: PNL a devenit echipa politică a unor procurori, oamenii lui Băsescu au ucis liberalismul

PNL a devenit "echipa politică a unor procurori", pentru că vrea să ajungă "cât mai curând la putere", a declarat, miercuri, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, susţinând că "oamenii lui Băsescu au ucis orice urmă de liberalism din acest partid".

408 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: PNL a devenit echipa politică a unor procurori, oamenii lui Băsescu au ucis liberalismul

Tăriceanu: PNL a devenit echipa politică a unor procurori, oamenii lui Băsescu au ucis liberalismul (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"(...)reacţia lui Cătălin Predoiu şi a PNL îmi arată că oamenii lui Băsescu au ucis orice urmă de liberalism din acest partid. În loc să apere drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, noul PNL susţine şi îi apără pe cei care le încalcă. PNL se înscrise astfel în tradiţia totalitară a lui Stalin pentru care «nu poţi să faci omletă, fără să spargi ouă». Pentru PNL încălcarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor este scuzabilă, atât timp cât scopul final este atins. Astăzi, scopul este accederea la Putere. PNL a devenit astăzi echipa politică a unor procurori, pentru că vrea să ajungă cât mai curând la Putere", a afrmat preşedintele Senatului, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Tăriceanu a susţinut, în comunicat, care îşi propune să aducă "precizări suplimentare pentru a răspunde unor teze şi atacuri vehiculate în spaţiul public" în urma cererii sale de demitere a procurorului -şef al DNA şi a preşedintei ÎCCJ ca urmare a achitării pronunţate în cazul "Rarinca", că acest caz "atrage atenţia asupra unor probleme ce tind să se generalizeze, nu izolate, privind nerespectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti în România".

"Este nevoie de cât mai mulţi oameni care au convingeri liberale, din spaţiul societăţii civile, care să atragă atenţia asupra acestor excese, înainte ca acestea să devină o regulă. Îmi exprim, de asemenea, speranţa că preşedintele Iohannis, reprezentantul ales al tuturor românilor, va susţine şi el acest punct de vedere", a mai susţinut Tăriceanu.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu i-a cerut marţi lui Tăriceanu să demisioneze, întrucât "comportamentul" său " nu are nicio legătură cu funcţia şi atribuţiile unui preşedinte al Senatului României, ci cu atribuţiile unui servitor al mafiei, angajat la Ponta si PSD" şi pentru că Tăriceanu "nu mai reprezintă românii, ci este agentul activ al PSD şi al lui Ponta în lupta acestora cu anticorupţia, statul de drept şi legile României".

"Cer demisia imediată a lui Tăriceanu. Azi am fost aproape de o catastrofă prin tentativa de dezincriminare a conflictului de interese. Domnul Tăriceanu continuă să împingă România spre buza prăpastiei. Să plece şi să ne lase în pace. Românii nu îl plătesc să slujească mafia", spunea Predoiu.

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu, alături de mai mulţi colegi din PLR, i-a transmis, marţi, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, în care îi cere "să le înlăture, prin demitere ori prin demisie, din funcţiile pe care le ocupă în mod nedemn, pe Livia Stanciu şi Laura -Codruţa Kovesi".

Tăriceanu cere demiterea procurorului-şef al DNA şi a preşedintei ÎCCJ în urma "evenimentului care a avut loc pe 21 mai, când Curtea de Apel Bucureşti a stabilit definitive nevinovăţia cetăţeanului Mariana Rarinca, care a petrecut mai mult de şase luni în arest preventiv, pentru o faptă pe care nu a comis-o şi pentru care nu au existat niciodată probe".

"Doamna Rarinca, un cetăţean fără influenţă sau legături politice, a fost arestată pe nedrept, şi cu sfidarea oricăror garanţii constituţionale, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, condusă de Codruţa Kovesi, în urma unui denunţ calomnios făcut de preşedintele ÎCCJ, Livia Stanciu. Într-o asemenea situaţie, în care drepturile şi libertăţile fundamentale ale unui cetăţean obişnuit au fost încălcate de către doi înalţi magistraţi, în mod deliberat şi cu rea credinţă, vă cerem, Domnule Preşedinte, să folosiţi atât instrumentele constituţionale şi legale de care dispuneţi, cât şi autoritatea morală inerentă instituţiei Preşedintelui României pentru a le înlătura, prin demitere ori prin demisie, din funcţiile pe care le ocupă în mod nedemn pe doamnele Livia Stanciu şi Laura - Codruta Kovesi", se arată în scrisoarea semnată de senatorii PLR Călin Popescu-Tăriceanu, Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghise şi Nicolae Nasta.

Mariana Rarinca, femeia care a şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), de la care a cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a fost achitată de Curtea de Apel Bucureşti. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a schimbat, astfel, sentinţa primei instanţe, respectiv a Tribunalului Capitalei, care hotărâse condamnarea Marianei Rarinca la trei ani de închisoare cu suspendare.Decizia CAB este definitivă.

 


 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici