Transport pe Dunăre. Comisarul Adina Vălean: Avem o lungime mai mare decât pe Rin, dar un volum de mărfuri mai mic

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a spus că, deşi România este a treia ţară din Europa în ceea ce priveşte utilizarea căilor fluviale, potenţialul este departe de a fi atins.

458 afișări
Imaginea articolului Transport pe Dunăre. Comisarul Adina Vălean: Avem o lungime mai mare decât pe Rin, dar un volum de mărfuri mai mic

Potrivit comisarului european pentru Transporturi, în centrul discuţiilor pe care le-a avut vineri la Bucureşti cu premierii din România şi Bulgaria s-a aflat Dunărea.

„Dunărea este alături de Rin o coloană vertebrală pentru transportul fluvial european, care se află la rândul lui în mijlocul politicilor de transport europene pentru că este un mijloc de transport foarte sustenabil. România operează pe Dunăre transport fluvial. Este a treia ţară după Olanda şi Germania ca volum de mărfuri în utilizarea căilor navigabile fluviale, dar potenţialul este departe de a fi atins. Pentru a vă da un exemplu, pe componenta de Dunăre despre care discutăm avem o lungime mai mare poate de trei ori decât pe Rin, dar volumul de mărfuri este de două ori şi jumătate mai mic, deci este un potential enorm care se poate dezvolta”, a declarat Adina Vălean.

Comisarul european spune că acest coridor de navigaţie pe Dunăre trebuie să îndeplinească anumite standarde impuse de politicile europene. Este vorba de navigabilitate, de statusul de bună navigaţie un minim de zile pe an.

Vălean susţine că navigabilitatea Dunării este importantă mai ales în contextul actual.

„Este foarte important atât în contextul politicilor care sprijină navigaţia fluvială, dar şi în contextul actual al conflictului din Ucraina pentru că noi rute de export pentru Ucraina trebuie facilitate”, a adăugat comisarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici