Biserica ţine sub zece lacăte numele electorilor„civili“ ai noului Patriarh

Lista membrilor Colegiului Electoral Bisericesc continuă să rămână secretă. Deşi Biroul de presă al Patriarhiei promisese că, imediat după înmormântarea PF Teoctist va da publicităţii lista membrilor, ieri termenul se depărtase din nou, de această dată spre luna septembrie.

1 afișare
Imaginea articolului Biserica ţine sub zece lacăte numele electorilor„civili“ ai noului Patriarh

Biserica ţine sub zece lacăte numele electorilor„civili“ ai noului Patriarh

Conform Biroului de Presă al Patriarhiei Române, ieri a început consultarea telefonică, individuală, a membrilor Colegiului Electoral Bisericesc asupra posibilităţii de a da sau nu publicităţii numele lor. Consultările s-ar putea să dureze o vreme şi, la capătul lor, s-ar putea să se afle că vreun membru nu e de acord să i se facă public numele. Or, în decizia Sfântului Sinod se spune că, dacă nu sunt de acord toţi membrii, lista nu ajunge la presă. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Stoica, ne-a dat asigurări că totuşi lista va fi făcută publică în mod oficial, chiar dacă se înregistrează un eşec în consultări. În acest caz, însă, momentul publicării va fi abia prin septembrie, cu o zi sau două înaintea votului pentru învestirea noului Patriarh. Astfel, imediat după ce vor trece 40 de zile de la înmormântarea PF Teoctist, Sfântul Sinod se va aduna pentru a propune 2-3 candidaţi. Imediat după vot, numele candidaţilor vor fi aduse la cunoştinţa membrilor Colegiului Electoral Bisericesc, care se va reuni pentru alegerea finală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici