Jurnal

Trecusera ani de cand un barbat nu-mi mai scrisese versuri. Intr-o societate deviata de la tandrete, sublim, inocenta si profunzime, poezia unui barbat catre femeia care sunt pare ca soarele vazut dupa eclipsa ce l-a ascuns in plina zi. Obosita si vlaguita de duhuri malefice care mi-au mistuit zilele in ultimii ani, m-am prabusit in apa Dunarii, de unde, cel putin pentru acest Jurnal, m-au salvat versurile de mai sus.

10 afișări
Imaginea articolului Jurnal

Jurnal

Acolo unde pamantul se-mpreuneaza cu apa, unde salciile saruta cu varful crengilor apele, acolo unde nuferii albi si galbeni abia isi lasa vazuta floarea de dupa umbra verde a frunzelor printre care se ascund, acolo unde lebedele isi ascund puii si pelicanii te-ntreaba mirati de ce le tulburi tinutul... acolo este Delta Dunarii. Cel mai frumos loc din lume in care pasii m-au purtat vreodata, sufletul mi s-a vindecat si mintea mi-a alergat pe luciul apei ca o rata salbatica speriata de motorul vreunei barci traversand canalele ascunse de coroanele copacilor.

Am calatorit in aproape toate colturile pamantului, am stat in hotelurile cele mai „instelate”, am fost pe insule populate de bogati, dar nimic nu se compara cu asfintitul soarelui in Dunare, cu nemarginirea acestui tinut salbatic, pe care urbanul nu l-a dezvirginat inca. Aici m-am simtit, mai mult ca oriunde, o trestie ganditoare, o trestie suferinda, o trestie sangeranda!

 

Citeşte tot articolul pe www.qmagazine.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici