Asociaţia Litoral: Aproximativ 95.000 de turişti pe litoralul românesc, în weekend-ul trecut

Aproximativ 95.000 de turişti s-au aflat la mare, la sfârşitul săptămânii trecute, fiind cel mai aglomerat weekend de pe litoralul românesc, de la începutul sezonului estival, susţine preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin.

222 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Litoral: Aproximativ 95.000 de turişti pe litoralul românesc, în weekend-ul trecut

Asociaţia Litoral: Aproximativ 95.000 de turişti pe litoralul românesc, în weekend-ul trecut (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Corina Martin a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în staţiunea Mamaia gradul de ocupare a fost de aproape 100 la sută.

Tocmai am încheiat cel mai aglomerat weekend de pe litoralul românesc în acest sezon, un weekend plin care s-a lăsat mai mult aşteptat. Vremea nu a fost prielnică pentru vacanţele pe litoral şi pentru cei care pornesc de obicei joi, vineri în decizia de a pleca sau nu undeva în weekend contează ştirile meteo. Gradul de ocupare a fost weekend-ul trecut de aproape 100 la sută în Mamaia şi undeva în jur de 80-85 la sută în sudul litoralului. Din ce am discutat cu hotelierii, cu proprietarii de cluburi în privinţa numărului de turiştii, cu toţii ne-au spus că acesta a fost primul week-end plin. Doar vremea a făcut ca până acum să avem un grad de ocupare mai scăzut faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut”, a afirmat Corina Martin.

Ea a precizat că pe întreg litoralul s-au aflat la sfârşitul săptămânii trecute aproximativ 95.000 de turişti, cazaţi în structuri hoteliere.

“Au fost în jur 90-95.000 de turişti pe tot litoralul în weekend-ul trecut. Avem aceste date din discuţiile cu hotelierii, cu proprietarii de cluburi, întrebăm cum stau în hotel, în club, facem discuţii cu fiecare în parte. Dacă fiecare hotelier îmi spune 80 la sută, 85 la sută gradul de ocupare, asta e media, nu avem alt instrument. Noi vorbim de turismul organizat, de cei care au stat în structurile de cazare”, a adăugat preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici