"Au încercat să vândă zăpadă la Polul Nord". Domino's Pizza se retrage din Italia, ţara pizzei, după ce a intrat în faliment

Gigantul Domino's Pizza se retrage din Italia, patria pizzei, după ce firma care-i administra punctele de vânzare a intrat în faliment, potrivit BBC.

2917 afișări
Imaginea articolului "Au încercat să vândă zăpadă la Polul Nord". Domino's Pizza se retrage din Italia, ţara pizzei, după ce a intrat în faliment

Ultimele restaurante Domino's Pizza din Italia au fost închise după ce firma care îi opera punctele de vânzare din această ţară a intrat în faliment. Deţinătorul francizei a fost afectat de pandemie, potrivit Bloomberg.

Domino's s-a luptat să cucerească clienţi în Italia din 2015, de când s-a lansat pe piaţa italiană. Deţinătorul francizei a depus prima cerere de faliment la începutul lunii aprilie, după ce afacerea a fost afectată de restricţiile impuse de coronavirus.

„Pandemia Covid-19 şi restricţiile ulterioare şi prelungite din punct de vedere financiar au afectat grav ePizza", a declarat compania.

Compania a mai spus că s-a confruntat cu o concurenţă tot mai mare, deoarece restaurantele tradiţionale au început să folosească aplicaţii de livrare.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecţie faţă de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, protecţia a luat sfârşit luna trecută. Firma italiană îşi redusese deja activitatea, iar livrările au încetat la sfârşitul lunii iulie.

Începând din 2020, compania a gestionat direct 23 de puncte de vânzare în Italia, iar alte şase puncte de lucru erau gestionate prin subfrancizare, potrivit documentelor.

În comparaţie, Marea Britanie şi Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce reprezintă cea mai mare piaţă Domino's din Europa. Cel mai mare lanţ de pizzerii din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de pieţe internaţionale, majoritatea fiind administrate în regim de franciză.

Atunci când a intrat în Italia, în urmă cu şapte ani, Domino's a urmărit să se diferenţieze de producătorii tradiţionali de pizza din această ţară cu un serviciu complet de livrare la domiciliu şi un meniu distinctiv care include reţete în stil american.

Vestea că Domino's părăseşte Italia a fost bine primită de unii utilizatori de social media. „Întotdeauna m-am întrebat cum a putut Domino's să supravieţuiască în New Jersey, darămite în Italia", a scris pe Twitter jurnalistul Dave Jamieson. Un alt utilizator Twitter, Alicia Smith, a remarcat că a deschide Domino's în Italia este ca şi cum ai încerca să vinzi zăpadă la Polul Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici