Avocatul lui Costiniu: Judecătorii ICCJ nu s-au solidarizat în cazul colegului lor, decizia e legală

Avocatul lui Florin Costiniu, Viorel Spânu, a declarat, luni noapte, pentru MEDIAFAX, că judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) nu s-au solidarizat în raport de situaţia colegului lor, apreciind că soluţia de eliberare din arest este una legală, care a vizat procedura.

81 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Costiniu: Judecătorii ICCJ nu s-au solidarizat în cazul colegului lor, decizia e legală

Avocatul lui Costiniu: Judecătorii ICCJ nu s-au solidarizat în cazul colegului lor, decizia e legală (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Contactat telefonic de MEDIAFAX după decizia instanţei supreme, Viorel Spânu a arătat că judecătorii din Completul de nouă al instanţei supreme au ţinut cont, cel mai probabil, de numeroasele vicii de procedură invocate, la termenul de luni, de către apărătorii lui Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

El a precizat că este exclusă posibiltatea ca cei nouă judecători să se fi solidarizat în raport de situaţia colegului lor Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile a instanţei supreme.

Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic vor fi eliberaţi din arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) le-a admis, luni seară, cererile de cercetare în libertate în dosarul în care sunt acuzaţi de corupţie, alături de senatorul Cătălin Voicu.

Măsura arestării preventive a fost înlocuită, de către Completul de nouă magistraţi de la instanţa supremă, în cazul tuturor celor trei cu interdicţia de a părăsi ţara.

Instanţa a casat decizia iniţială dată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de completul de fond şi, rejudecând cauza, a decis respingerea propunerii DNA de arestare preventivă a lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic, dispunând în schimb ca cei vizaţi să nu părăsească ţara pe o perioadă de 30 de zile.

În urma deciziei de luni a instanţei, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic vor fi puşi de îndată în libertate.

Costiniu, Căşuneanu şi Locic nu pot părăsi însă arestul Direcţiei de Cercetări Pneale, unde au stat din noaptea vineri spre sâmbătă, până când decizia instanţei de punere în libertate nu va fi comunicată oficială locului de detenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici