Băsescu despre cazul "Spiru Haret": Sper ca Guvernul să ia taurul de coarne

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, întrebat despre cazul "Spiru Haret" că speră ca Guvernul să ia "taurul de coarne" în interiorul coaliţiei în legătură cu acest subiect.

63 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre cazul "Spiru Haret": Sper ca Guvernul să ia taurul de coarne

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Băsescu a spus că el a emis frecvent avertismente despre ceea ce în prezent se vede în legătură cu subiectul "Spiru Haret".

"Eu am foarte multe soluţii, dar înainte de a mă pronunţa eu cu privire la soluţii, v-aş aduce aminte câteva repere. Aduceţi-vă aminte că am înfiinţat o comisie prezidenţială pentru a da soluţiile de modernizare a sistemului de educaţie. Aduceţi-vă aminte că am vorbit despre eliberarea de diplome pe bandă şi că am creat structuri de eliberare a diplomelor de absolvire, de masterat, de doctorate în tot sistemul nostru de educaţie universitară şi, atenţie, nu este scutit de aceste aprecieri sistemul de educaţie de stat. Cine încearcă să împingă aceste fenomene numai către sistemul privat este în eroare", a spus Băsescu.

El a adăugat că, din păcate, după ce politicienii au semnat pactul pentru educaţie, după ce au fost de acord strategia de modernizare, acum când legile sunt produse, nu mai ştiu cum să le blocheze.

"Nu aduc nimic nou în răspunsul meu, vă repet un lucru: în momentul de faţă este un blocaj pe două paliere. Este o luptă între cei care vor să diminueze învăţământul privat pentru că pâinea şi cuţitul se află în mâna celor de la stat - sindicate şi oameni politici, iar, pe de altă parte, este o luptă pentru blocarea proceselor de modernizare a sistemului de educaţie, dusă în tandem sindicate-lideri de sindicat şi Ministerul Educaţiei", a spus Băsescu.

El a menţionat că se pare că s-a luat decizia să se dea satisfacţie sindicatelor pentru discreditarea sistemului privat. "Dar vreau să ştiu că aceleaşi hibe pe care le are sistemul privat le are şi sistemul de stat, într-o măsură mai mică, dar la fel", a continuat şeful statului.

"Soluţiile sunt, m-aş bucura mult ca guverul să ia taurul de coarne. Nu ştiu dacă o va face, în interiorul alianţei, dar ce vedem este rezultatul unor lupte, a unor interese, a învăţământului de stat în detrimentul învăţământului privat, iar ce vedem din ceea ce nu ne place este caracteristic în mod egal şi învăţământului de stat", a spus preşedintele.

El a făcut declaraţiile înainte plecării spre Turkmenistan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici