Băsescu şi Udrea sunt aşteptaţi la Festivalul Sarmalelor de la Praid

Preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Turismului, Elena Udrea, sunt aşteptaţi la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Sarmalelor de la Praid, care se va desfăşura sâmbătă şi duminică în judeţul Harghita.

175 afișări
Imaginea articolului Băsescu şi Udrea sunt aşteptaţi la Festivalul Sarmalelor de la Praid

Băsescu şi Udrea sunt aşteptaţi la Festivalul Sarmalelor de la Praid (Imagine: Hazz Sandor/Mediafax Foto)

Primarul localităţii Praid, Alexandru Bokor, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că a lansat invitaţiile în urmă cu o lună şi că, deşi nu a primit confirmări oficiale din partea celor doi, îi aşteaptă "cu mare drag" la Festivalul Sarmalelor.

"Doamnei ministru Elena Udrea i-am înmânat personal invitaţia în urmă cu aproximativ o lună, când a vizitat Băile Tuşnad. A fost chiar încântată şi a promis că va veni la Festivalul Sarmalelor. Tot atunci i-am lansat invitaţia şi preşedintelui Traian Băsescu, care a promis încă de la ediţia de anul trecut că va reveni la Praid în acest an. Doresc neapărat să ne onoreze cu prezenţa. Îi aşteptăm cu mare drag", a spus Bokor.

Edilul Praidului a adăugat că cei doi invitaţi ar putea fi interesaţi şi de lucrările începute la noul complex turistic, situat vis-a-vis de vechea mină de sare, care va folosi izvoarele de apă termală situate la o adâncime de 1.200 de metri, proiect finanţat de Guvern.

Sâmbătă, la ora 7.30, fanfara din comuna Praid va da deşteptarea

De la ora 10.00, echipele înscrise la Festivalul Sarmalelor vor defila pe străzile localităţii, până în parcul din faţa Casei de Cultură din Praid, locul desfăşurării competiţiei gastronomice.

O jumătate de oră mai târziu, organizatorii vor da startul unor concursuri, în urma cărora vor fi desemnate "Cea mai Mică", "Cea mai Mare", "Cea mai Originală" şi "Cea mai gustoasă" sarma, cea mai diversificată gamă de sortimente, cea mai frumoasă prezentare şi cel mai tânăr concurent.

Preparatele vor fi prezentate publicului începând de la ora 15.00, festivitatea de premiere fiind programată la ora 19.30.

Prima zi a Festivalului Sarmalelor va fi condimentată cu tradiţionalul campionat de fotbal cu căpăţâni de varză, cu prezentări de dansuri şi obiceiuri vechi, cu un concert de muzică uşoară, urmând să se încheie cu un spectacol de lasere, sincronizat cu muzică.

Duminică de la ora 11.00 va avea loc festivitatea de închidere a celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Sarmalelor, în Salina Praid, organzatorii oferindu-le participanţilor un concert de muzică veche şi o recepţie cu program folcloric.

Tot duminică, în localitatea Praid se va desfăşura un concurs auto, cu probe de îndemânare, destinat şoferiţelor, seara ele fiind invitate să participe la o prezentare de modă şi la o petrecere în aer liber.

Tradiţionalul Festival al Sarmalelor de la Praid a fost la un pas de a nu fi organizat în acest an, din cauza lipsei de fonduri.

După ce, în luna august, au anunţat că manifestarea gastronomică va fi suspendată ca efect al crizei economico-financiare, organizatorii au reuşit să facă rost de banii necesari, cea mai mare parte din sponsorizări.

"Era păcat să renunţăm la acest festival. Abia când am anunţat că nu-l vom mai putea organiza, au început să apară sponsorii, Primăria ne-a ajutat şi ea şi am reuşit să adunăm fonduri chiar mai multe decât la ediţiile precedente. Vă asigur că anul acesta vom reuşi să oferim celor care ne vor vizita cea mai bună ediţie de pană acum a Festivalului Sarmalelor", a declarat, joi, un reprezentant al organizatorului principal, Laszlo Ildiko.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici