Campanie de informare şi nediscriminare HIV/SIDA, în Piaţa Universităţii

Crucea Roşie organizează, luni, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, mai multe acţiuni pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva SIDA, un prim mesaj al organizatorilor fiind că boala nu se ia la serviciu şi nici la şcoală şi că cei care au această boală nu trebuie discriminaţi.

410 afișări
Imaginea articolului Campanie de informare şi nediscriminare HIV/SIDA, în Piaţa Universităţii

Campanie de informare şi nediscriminare HIV/SIDA, în Piaţa Universităţii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele Societăţii Naţionale Crucea Roşie din România (SNCRR), Mihaela Geoană, explicat că scopul acestei campanii este, în primul rând, de informare a tinerilor cu privire la modul de transmitere a infecţiei cu HIV/SIDA, iar apoi de nediscrimare a celor bolnavi.

"Băiatul meu, care are 15 ani, a avut în vizită nişte prieteni americani, foşti colegi de şcoală. Cu toţii am mers să vedem un centru în care sunt copii, mulţi de vârsta lor, cu HIV/SIDA. Atunci au înţeles că sunt copii la fel ca ei, că pot lucra împreună la calculator şi pot învăţa la un loc, pentru că nu există riscul contaminării", a spus Mihaela Geoană.

Voluntarii SNCRR împart tinerilor care trec prin Piaţa Universităţii prezervative, precum şi pliante pe care scrie "Adevărul despre SIDA! Transmite-l mai departe". În pliant sunt trecute 12 cazuri în care nu te poţi infecta cu HIV: mergând la şcoală, jucându-te, vorbind, lucrând în acelaşi birou, fiind prieten, strângând mâna, îmbrăţişându-te, mâncând împreună, înotând în piscină, folosind acelaşi pahar, prin strănut şi folosind aceeaşi toaletă.

Cel mai sigur mod de prevenire a infecţiei cu HIV este cunoaşterea adevărului despre această maladie, a adăugat preşedintele Crucii Roşii.

La nivel mondial sunt înregistrate 33,2 milioane de persoane cu HIV/SIDA, din care peste 420.000 de copii au fost infectaţi în cursul anului 2007. În fiecare săptămână apar zeci de mii de cazuri noi de infecţie.

În România sunt înregistrate aproximativ 11.000 de cazuri, din care peste 8.000 sunt tineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici