Câmpeanu:Voi merge duminică dimineaţă la Petrila

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că se va deplasa, duminică dimineaţă, la Petrila, pentru a stabili modalitatea de ajutorare a familiilor victimelor accidentului de la mina Petrila.

34 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu:Voi merge duminică dimineaţă la Petrila

Câmpeanu:Voi merge duminică dimineaţă la Petrila (Imagine: Mediafax Foto)

"Acolo se află deja inspectorul şef pe ţară, iar directorul de la Direcţia de muncă e pe drum. Mâine (duminică - n.r.) dimineaţă voi merge şi eu la Petrila să văd ce putem face să ajutăm familiile minerilor implicaţi în accidentul minier", a susţinut Mariana Câmpeanu.

Ea a menţionat că inspectorul general de stat în Inspecţia Muncii, Mariana Basuc, este în drum spre Petrila şi că aşteaptă ca aceasta să o informeze despre situaţie.

Opt persoane blocate în subteranul minei Petrila în urma unei explozii au murit, iar alţi opt mineri au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut miniştrilor Economiei, Muncii şi Internelor să constituie un grup de coordonare care să se deplaseze de urgenţă la mina Petrila, pentru a sprijini operaţiunile de salvare a minerilor blocaţi în subteran în urma exploziei produse.

De asemenea, premierul Tăriceanu a dispus ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, să meargă la mina Petrila încă din această noapte şi să iniţieze formarea unei echipe de anchetă asupra condiţiilor care au condus la producerea accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici