Coronavirus. Chinezii au găsit soluţia ideală. Cine intră în contact cu pacienţii, ca infecţia să nu se transmită

  • Chinezii au inventat un robot care intră în contact cu suspecţii de coronavirus
  • Acesta poate lua probe de salivă şi, totodată, îndeplineşte rolul unui stetoscop
  • În felul acesta, medicii nu mai sunt expuşi contaminării
18095 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Chinezii au găsit soluţia ideală. Cine intră în contact cu pacienţii, ca infecţia să nu se transmită

Coronavirus. Chinezii au găsit soluţia ideală. Cine intră în contact cu pacienţii, ca infecţia să nu se transmită

Nu numai disciplina i-a ajutat pe cinezi să scadă substantial rata îmbolnăvirilor cu coronavirus, ci şi inovaţiile. Aceştia au pus la punct un robot care intră în contact cu persoanele infectate, în spitale, aşa încât infecţia să nu se transmită personalului medical, scrie Reuters.

Maşinăria este format dintr-un braţ mecanic postat pe roţi ce poate lua probe de salivă de la pacienţi, face examinări cu ultrasunete şi îndeplineşte totodată rolul unui stetoscop.

Aceste sarcini sunt de regulă îndeplinite de personalul medical, dar, datorită acestui robot, medicii şi asistentele nu trebuie nici măcar să fie în aceeaşi camera cu pacientul şi se pot afla chiar într-un alt oraş. „

Doctorii sunt cu toţii foarte curajoşi”, a spus profesorul Zheng Gangtie, de la Universitatea Tsinghua, cel care a conceput robotul. „Dar virusul acesta este prea contagios. Putem folosi roboţii pentru cele mai periculoase sarcini”, a mai declarat el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici