Csibi Barna, care "l-a spânzurat" simbolic pe Avram Iancu, va fi detaşat de la Abrud la Bucureşti

Funcţionarul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Harghita Csibi Barna, care l-a "spânzurat" simbolic pe Avram Iancu, va fi detaşat de la Administraţia Financiară Abrud la Administraţia Financiară a Sectorului 2 din Capitală.

219 afișări
Imaginea articolului Csibi Barna, care "l-a spânzurat" simbolic pe Avram Iancu, va fi detaşat de la Abrud la Bucureşti

Csibi Barna, care "l-a spânzurat" simbolic pe Avram Iancu, va fi detaşat de la Abrud la Bucureşti (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Alba, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a emis, luni, un ordin prin care începând cu data de 20 aprilie încetează detaşarea funcţionarului public Csibi Barna, angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, la DGFP Alba - Administraţia Finanţelor Publice a oraşului Abrud.

"În perioada 20 aprilie - 20 septembrie 2011, Csibi Barna se detaşează la DGFP municipiul Bucureşti - Administraţia Finanţelor Publice Sector 2, serviciul evidenţă plătitori persoane fizice, în funcţia publică de execuţie teritorială vacantă, conform Legii nr.188/1999 republicată, cu modificările şi completările ulterioare. În perioada detaşării, funcţionarul public beneficiază de toate drepturile salariale aferente funcţiei publice deţinute şi de drepturile pe perioada detaşării prevăzute de Legea nr. 188/1999 republicată", se arată în comunicat.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat că a decis să îl detaşeze la Bucureşti pe Csibi Barna pentru a fi mai aproape de Parchetul de pe lângă ICCJ, având în vedere că s-a început deja procesul de urmărire penală împotriva sa.

"S-a început deja procesul de urmărire penală împotriva lui Csibi Barna şi, având în vedere că el este citat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, am considerat oportun ca el să-şi continue activitatea în Bucureşti pentru a putea răspunde prezent solicitărilor procurorilor ori de câte ori este nevoie", a precizat pentru MEDIAFAX Blejnar.

Csibi Barna, funcţionar public la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Harghita, a solicitat autorizaţie de la Primăria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicată Zilei Maghiarilor de Pretutindeni (15 Martie), menită să aducă în atenţia locuitorilor din municipiu istoria evenimetelor din 1848-1849. În 14 martie, el a luat un manechin purtând pe figură o poză a lui Avram Iancu, pe care "l-a condamnat" şi apoi l-a "spânzurat".

Ulterior, Csibi Barna a fost detaşat pentru şase luni de către preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, în Abrud, judeţul Alba, oraşul în care a urmat clasele elementare fostul revoluţionar Avram Iancu.

Csibi Barna a ajuns, în 21 martie, la sediul DGFP Alba din municipiul Alba Iulia, unde a discutat cu directorul executiv al instituţiei, după care a anunţat că a hotărât să îşi ia concediu de odihnă şi că nu va merge la noul loc de muncă.

Directorul DGFP Alba a spus atunci că cererea lui Csibi Barna a fost acceptată şi conducerea instituţiei urmează să discute cu reprezentanţii ANAF situaţia angajatului.

În paralel, reprezentanţii mai multor organizaţii din Abrud au anunţat că au început o campanie de strângere de semnături prin care doresc ca Csibi Barna să fie declarat "persona non grata" în Abrud.

De asemenea, în localităţile Abrud şi Câmpeni au avut loc mitinguri ale localnicilor care au cerut ca Csibi Barna să nu fie detaşat la Abrud.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au declanşat urmărirea penală faţă de Csibi Barna, acesta fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi instigare la discriminare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici