De ce este periculos să faci baie când fulgeră? Sfaturile IGSU în cazul furtunilor de vară: Evităm duşurile şi sălile de baie

În cazul furtunilor de vară, însoţite deseori de descărcări electrice, trebuie să evităm duşurile şi sălile de baie, deoarece conductele instalaţiilor pot conduce electricitate, este unul dintre sfaturile oferite de IGSU în cazul furtunilor de vară.

11187 afișări
Imaginea articolului De ce este periculos să faci baie când fulgeră? Sfaturile IGSU în cazul furtunilor de vară: Evităm duşurile şi sălile de baie

Sfaturile IGSU în cazul furtunilor de vară: Evităm duşurile şi sălile de baie

„Deseori neaşteptate, furtunile de vară pot fi periculoase, fiind, de multe ori, însoţite de descărcări electrice. Iată cum ne putem proteja în timpul unei furtuni - ne adăpostim în casă, sau la nevoie, în autoturism, închidem uşile şi ferestrele şi evităm duşurile şi sălile de baie – conductele instalaţiilor pot conduce electricitate”, transmite, pe Facebook, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, IGSU ne sfătuieşte să deconectăm aparatele electronice pentru a nu risca să fie defectate.

Din cauza furtunilor din ultimele zile, două persoane au fost luate de ape, 7 persoane au fost evacuate în Bacău, iar pentru cei 12 muncitori din Vrancea refugiaţi într-o remorcă nu s-a putut interveni peste noapte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici