Directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu şi-a anunţat demisia din funcţie

Directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu din Constanţa, Gheorghe Şuţu (PDL), şi-a anunţat, vineri, colegii de partid, în cadrul Biroului Permanent Judeţean, că intenţionează să demioneze din funcţie, din motive medicale.

206 afișări
Imaginea articolului Directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu şi-a anunţat demisia din funcţie

Directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu şi-a anunţat demisia din funcţie (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Preşedintele PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias, a declarat că Gheorghe Şuţu i-a anunţat vineri, pe colegii de partid că îşi va da demisia din funcţia de director al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, aceasta urmând să fie înaintată în cel mai scurt timp către Ministerul Transporturilor.

Banias a precizat că Gheorghe Şuţu renunţă la această funcţie din motive medicale.

Liderul democrat-liberarilor constănţeni a mai spus că în locul rămas vacant la conducerea aeroportului, PDL Constanţa îl va propune pe Ionel Manafu, fost director al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, în perioada 2005 - 2007.

Gheorghe Şuţu a fost numit director al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu din Constanţa la începutul lunii noiembrie 2009, înlocuindu-l pe Cristian Păvălaşc. Decizia de numire a lui Şuţu a fost luată de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu.

Aeroportul Mihail Kogălniceanu este deţinut în proporţie de 80% de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi de Consiliul Judeţean Constanţa - 20% din acţiuni.

Numirea lui Gheorghe Şutu a fost contestată de către Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, care a susţinut că numirea lui Şuţu are la bază criterii politice, şi nu criterii de performanţă, în condiţiile în care aerogara a raportat o creştere a traficului în 2009, comparativ cu 2008.

Reprezentanţii administraţiei locale spuneau că la momentul la care a fost înlocuit Cristian Păvălaşc se afla în concediu medical după ce suferise o intervenţie chirurgicală şi că nu vor accepta ca societatea să suporte eventualele despăgubiri stabilite de instanţele de judecată în cazul în care acesta ar decide să se adreseze justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici