Doar restricţiile de circulaţie nu vor opri răspândirea virusului. Medic infecţionist, despre ce ar salva cu adevărat situaţia

  • Restricţiile de circulaţie nu sunt suficiente pentru a opri răspândirea virusului
  • Adrian Marinescu: Ar trebui să testăm 1% din populaţia României pe zi, circa 150.000 de oameni/ zi
  • Marinescu: Anchetele epidemiologice trebuie făcute rapid
11516 afișări
Imaginea articolului Doar restricţiile de circulaţie nu vor opri răspândirea virusului. Medic infecţionist, despre ce ar salva cu adevărat situaţia

Doar restricţiile de circulaţie nu vor opri răspândirea virusului. Medic infecţionist, despre ce ar salva cu adevărat situaţia

De luni, vei putea să circuli mai puţin. Ne îndreptăm vertiginos spre 10.000 de cazuri noi de Covid-19 în fiecare zi, dar restricţiile de circulaţie nu sunt suficiente pentru a opri răspândirea virusului. Ţi-o spune şi medicul Adrian Marinescu, prezent aseară la Marius Tucă Show. 

El explică cât de importante sunt testele şi, acolo unde ies pozitive, anchetele epidemiologice rapide pentru a bloca virusul să se răspândească.

„Foarte adevărat că treaba asta cu lockdown-ul sună, aşa, ca o chestie fixă, dar prin definiţie ce înseamnă? Înseamnă c-ar trebui să izolăm oamenii care sunt pozitivi în raport cu ceilalţi. Am două variante. Fie o fac prin testare, fie o fac la nivel de masă, pentru că nu am varianta testării, cam aşa mi-aş pune problema. Ce înseamnă testare? Lumea întreabă: cât ar trebui să mă testez la nivelul României? Ar trebui să fie cam 1% pe zi. Dacă am avea 18 mil, 15 mil populaţie activă, ar însemna 150 000. Cam pe aici ar trebui să fie nivelul. 

Întrebarea e de ce mă interesează să testez? Pentru că în felul ăsta, când e transmitere accelerată, îi identific pe cei care sunt pozitivi dar nu-i suficient. Persoana pozitivă trebuie să aibă şi o anchetă epidemiologică, făcută rapid. Poate că o variantă ar fi medicul de familie ar putea să facă testarea cu test rapid. Practic, avea o orientare încă de la început în cazul acestei familii”, consideră Adrian Marinescu, medic infecţionist.  

CITEŞTE AICI şi Opinia altor medici despre măsurile de blocare a circulaţie vs. blocarea răspândirii virusului

Deşi capacitatea de testare a crescut foarte mult la noi, ministrul Nelu Tătaru spunea că a ajuns la 50.000 de teste RT PCR pe zi, suntem departe de a ajunge la numărul de teste necesare care să controlăm epidemia. Şi avem capacitatea, dar nu o folosim la potenţialul maxim. Ieri, de exemplu, erau raportate 37.685 de teste. 

RAPORTARE 5 NOIEMBRIE. Ultimul bilanţ Covid-19 în România arată astfel:

  • 37.685 DE TESTE
  • 21.622 DE TESTE ÎN BAZA DEFINIŢIEI DE CAZ
  • 16.063 DE TESTE LA CERERE

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici