Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul prăbuşirii faţadei de la Hotel Minerva

Poliţiştii bucureşteni au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, legat de prăbuşirea bucăţii de faţadă de la hotelul bucureştean Minerva, care a provocat rănirea unui bebeluş de şase luni, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţia Capitalei.

158 afișări
Imaginea articolului Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul prăbuşirii faţadei de la Hotel Minerva

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul prăbuşirii faţadei de la Hotel Minerva (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Cercetările vizează activitatea muncitorilor care efectuau lucrări pe terasa hotelului. Se va stabili, astfel, dacă există o legătură de cauzalitate între activitatea acestora şi prăbuşirea bucăţii de faţadă", au mai spus sursele citate.

O bucată din faţada hotelului Minerva s-a prăbuşit, sâmbătă după-amiază, peste terasa unui restaurant. În urma prăbuşirii, terasa restaurantului aflat la parterul hotelului, construită în principal din sticlă, a fost distrusă.

Bebeluşul care a fost rănit se afla, la acel moment, în restaurant, împreună cu părinţii.

Reprezentanţii restaurantului au afirmat că incidentul s-a produs după ce mai mulţi muncitori au lucrat pe acoperiş folosind un picamăr.

Unul dintre proprietarii chinezi ai restaurantului a declarat, pentru MEDIAFAX, că la hotel a fost adusă, încă de sâmbătă dimineaţă, o echipă de muncitori, pentru a înlocui finisajele de pe acoperişul hotelului. "S-a lucrat încă de dimineaţă. La un moment dat, s-a auzit un zgomot puternic, ca de picamăr", a spus acesta.

Prăbuşirea bucăţii de faţadă a fost cauzată de lucrările neautorizate efectuate la imobil de proprietarul acestuia, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), în urma unui control realizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC).

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, Bogdan Oprea, ISC a întreprins un control la hotel după prăbuşirea faţadei, prilej cu care proprietarul imobilului a spus că nu are autorizaţie de construire pentru lucrările pe care le efectua la terasă.

"Este vorba despre lucrări de hidroizolaţie, pentru care, conform legii, este necesară autorizaţie, întrucât imobilul se află într-o zonă istorică protejată. Un utilaj folosit la lucrări a afectat punctul de sprijin al unui ornament de pe faţadă, acesta a căzut şi a lovit un alt ornament, care s-a prăbuşit peste restaurantul aflat la parter. Lipsa documentelor necesare pentru a face lucrările constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă penală sau cu închisoare de la trei luni la trei ani", a precizat sursa citată.

Potrivit lui Oprea, în urma constatărilor, ISC, aflat în subordinea MDRT, va sesiza, luni, organele de cercetare penală.

Împotriva proprietarului hotelului ar mai putea fi depuse două plângeri, de către părinţii bebeluşului rănit după prăbuşirea bucăţii de faţadă şi, respectiv, de către deţinătorii restaurantului avariat cu aceeaşi ocazie, spun oficiali din Poliţia Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici