Dragnea, legat de contestaţia trimisă la ICCJ ce viza completurile de 5 judecători: Cred că mai avem nişte drepturi în ţara asta

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, legat de contestaţia ce viza alegerea completurilor de 5 judecători la Înalta Curte, că se aştepta ca CSM să reacţioneze în primul rând pe marginea comentariilor cu privire la poziţionarea judecătorilor în dosar chiar înainte ca apelul să înceapă.

713 afișări
Imaginea articolului Dragnea, legat de contestaţia trimisă la ICCJ ce viza completurile de 5 judecători: Cred că mai avem nişte drepturi în ţara asta

Dragnea, legat de contestaţia trimisă la ICCJ ce viza completurile de 5 judecători: Cred că mai avem nişte drepturi în ţara asta

"Am citit pe un site bine informat şi foarte serios, că completul iniţial erau trei la doi în defavoarea mea. Mă asteptam ca CSM să se autosesizeze şi să întrebe de unde au aceste informaţii. Şi eu sunt curioas. Dacă s-a ajuns în România să se discute atât de transparent că înainte să înceapă procesul e deja hotărât...Dar nu s-a verificat pentru că domnul aşa-zis jurnalist e din sistem", a declarat Liviu Dragnea, întrebat de contestaţia depusă de avocaţi în ceea ce priveşte amânarea tragerii la sorţi a completurilor de 5 judecători.

"Dorinţa mea ca toţi să fim judecaţi de completuri constituite legal ca să nu ajungem la concluzia că sunt constituite nelegal pentru că că m-am cam săturat", a spus Dragnea.

Întrebat de contestaţia depusă vineri, liderul PSD a spus: "Vorbiţi cu avocaţii. Nici dreptul de a cere nişte lucruri nu mi se mai acordă. Eu cred că mai avem nişte drepturi în ţara asta. Nu vreau să intru în dispută cu conducerea CCJ".

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a fost primită, vineri dimineaţă, o solicitare din partea preşedintelui PSD Liviu Dragnea de suspendare a tragerii la sorţi de vineri a completurilor de 5 judecători.

Instanţa supremă a schimbat însă, vineri, prin tragere la sorţi, membrii completelor de cinci judecători pentru 2018 după ce CCR a decis că există conflict juridic constituţional între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici