Elevii de la opt şcoli şi licee din Târgovişte, trimişi acasă din cauza frigului din sălile de clasă

Elevii de la opt şcoli şi licee din Târgovişte au fost trimişi acasă, vineri, după primele două ore de curs, din cauza frigului din sălile de clasă, după ce societatea de termoficare a întrerupt alimentarea cu căldură în urma unei avarii la instalaţia de combustibil lichid uşor.

131 afișări
Imaginea articolului Elevii de la opt şcoli şi licee din Târgovişte, trimişi acasă din cauza frigului din sălile de clasă

Elevii de la opt şcoli şi licee din Târgovişte, trimişi acasă din cauza frigului din sălile de clasă (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, prof. Mihaela Anton, în Târgovişte sunt 16 unităţi de învăţământ, şcoli generale şi licee, racordate la sistemul centralizat de încălzire, iar conducerile a jumătate dintre acestea şi-au suspendat cursurile, din cauza unei avarii.

Mihaela Anton a precizat că, în şase din unităţile de învăţământ care şi-au întrerupt activitatea, orele de curs se vor recupera după programul de cursuri din zilele următoare.

"Două licee au optat pentru a susţine cursuri sâmbătă, pe 11 decembrie. Era prea frig, iar după primele două ore de curs aceasta a fost decizia în opt din cele 16 unităţi, şcoli şi licee. În celelalte opt, situaţia se prezintă astfel. În cinci dintre ele cursurile s-au ţinut deoarece erau programate teze şi lucrări, iar în celelalte trei a fost program redus, fiind reduse durata orelor, iar ulterior s-a plecat mai devreme acasă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Termica Târgovişte nu a furnizat, vineri, căldură unităţilor şcolare, din cauza unei avarii la instalaţia de combustibil lichid uşor, defecţiune care urmează să fie remediată în următoarele 24 de ore. Începând de luni, societatea va furniza căldură unităţilor şcolare, inclusiv locuitorilor municipiului Târgovişte.

De la începutul sezonului rece şi până în prezent, Termica a furnizat căldură unităţilor şcolare cu ajutorul instalaţiei care utilizează combustibil lichid uşor, dar nu şi populaţiei, din cauza datoriilor pe care le are către Distrigaz.

Termica Târgovişte a decis să furnizeze căldură şi locuitorilor după ce Consiliul Local Târgovişte a aprobat, marţi, rectificarea de buget, în urma căreia patru milioane de lei au fost viraţi către societatea de termoficare, întrucât aceasta avea datorii de 12 milioane de lei către Distrigaz, motiv pentru care furnizarea de gaze era sistată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici