Fals stomatolog, prins în Baia Mare. Poliţia îi îndeamnă pe pacienţii acestuia să meargă la control

Poliţiştii şi procurorii din Maramureş au deschis un dosar penal faţă de un tehnician dentar din Baia Mare pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii, existând suspiciuni că acesta a efectuat lucrări stomatologice fără a avea acest drept.

829 afișări
Imaginea articolului Fals stomatolog, prins în Baia Mare. Poliţia îi îndeamnă pe pacienţii acestuia să meargă la control

Fals stomatolog, prins în Baia Mare. Poliţia îi îndeamnă pe pacienţii acestuia să meargă la control

Potrivit unui comunicat al IPJ Maramureş transmis vineri, în cabinetul stomatologic din Baia Mare unde lucra tehnicianul dentar nu au fost respectate nici normele igienico-sanitare.

„Din cercetările efectuate de către poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Maramureş într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, având ca obiect comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii, au rezultat indicii pe baza cărora se poate formula presupunerea rezonabilă că la o locaţie din Baia Mare au fost efectuate lucrări stomatologice fără respectarea condiţiilor legale de autorizare pentru persoana care a efectuat aceste lucrări şi fără respectarea normelor igienico-sanitare”, se arată în documentul citat.

Bărbatul a fost audiat, vineri, de poliţişti şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

„Este vorba despre un technician dentar care şi-a depăşit atribuţiile postului şi efectua lucrări stomatologice pe care, în mod normal, le efectuează un medic dentist”, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Poliţiştii fac apel la pacienţii care au fost trataţi în acel cabinet stomatologic să se prezinte la medic pentru examinare şi analize medicale şi totodată să sesizeze poliţia, având în vedere împrejurările în care au fost realizate lucrările stomatologice şi riscurile pentru sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici