Fără mărţişoare, flori şi cadouri de 1 martie şi 8 martie, în şcoli. Reguli schimbate în 2021/ Răspunsul ministrului Educaţiei

  • Elevii şi părinţii nu vor putea oferi mărţişoare şi flori profesorilor de 1 şi 8 martie, declară un inspector şcolar general, în contextul măsurilor anti-covid.
  • De vină este ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii care reglementează activitatea în şcoli, şi care interzice schimbul de obiecte personale.
  • În consecinţă, nici elevii nu vor putea oferi mărţişoare sau flori colegelor.
  • Într-un răspuns acordat ulterior Mediafax, ministrul Sorin Cîmpeanu spune că Ministerul Educaţiei nu se poate implica în schimbarea valorii de simbol al mărţişoarelor şi nu le poate considera obiecte personale.
4105 afișări
Imaginea articolului Fără mărţişoare, flori şi cadouri de 1 martie şi 8 martie, în şcoli. Reguli schimbate în 2021/ Răspunsul ministrului Educaţiei

1 martie şi 8 martie fără mărţişoare, flori şi cadouri, în şcoli

Părinţii şi elevii au fost informaţi de către diriginţi şi învăţători, pe grupurile şcolare, că în acest an nu au voie să îşi dăruiască simboluri pentru sărbătorile Primăverii. 

Decizia se bazează pe ordinul Ministerului Educaţiei care interzice schimbul de obiecte personale. În şcolile din judeţul Brăila, şi numai, nu vor fi mărţişoare şi flori de 1 şi 8 martie.

Inspectorul şcolar general, Cătălin Canciu, a studiat ordinul care, printre altele, interzice schimbul de obiecte personale. Regula va fi comunicată tuturor profesorilor din Brăila.

„În ordinul comun al ministerelor există aşa ceva. Este vorba despre regulile privind organizarea spaţiilor pentru asigurarea distanţării fizice. În anexa ordinului, la punctul 1 b scrie că este interzis schimbul de obiecte personale. Eu le voi atrage atenţia directorilor că regula trebuie să fie respectată”, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul şcolar general al judeţului Brăila, Cătălin Canciu.

 

Sorin Cîmpeanu, despre cadourile de 1 şi 8 Martie. Ministerul Educaţiei nu se implică în includerea acestora la obiecte personale

Ministerul Educaţiei nu se poate implica în schimbarea valorii de simbol al unui mărţişor şi nici în includerea acestuia la categoria obiectelor personale, spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Ministerul Educaţiei nu vrea şi nici nu poate să se implice în valoarea de simbol al unui mărţişor sau a unei flori şi nici în includerea acestora la categoria obiectelor personale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici