Focar de infecţie în centrul unui oraş mare din România. Proviziile de deşeuri ale oamenilor străzii, pline de şobolani

  • Un adevărat focar de infecţie a fost descoperit de poliţiştii locali într-un imobil din Livada Poştei, centrul Braşovului, folosit de oamenii străzii.
  • Aici au fost depozitate deşeuri, vegetaţia era crescută în mod necontrolat şi invadaseră şobolanii.
960 afișări
Imaginea articolului Focar de infecţie în centrul unui oraş mare din România. Proviziile de deşeuri ale oamenilor străzii, pline de şobolani

Focar de infecţie în centrul unui oraş mare din România. Proviziile de deşeuri ale oamenilor străzii, pline de şobolani

Primăria Braşov a transmis, marţi, că poliţiştii locali au descoperit un adevărat focar de infecţie în centrul oraşului, într-un imobil din Livada Poştei, care a fost ocupat de oamenii străzii şi folosit drept adăpost permanent.

Casa şi terenul în suprafaţă de 3.191 de metri pătraţi erau pline de deşeuri de toate tipurile, de vegetaţie crescută în mod necontrolat şi invadaseră şobolanii.

„Poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului şi Activităţi Comerciale au descoperit această locaţie insalubră şi periculoasă pentru sănătatea umană în timpul verificărilor cu caracter permanent efectuate pe raza municipiul Braşov în vederea depistării zonelor contaminate cu deşeuri. Au fost efectuate demersuri legale în vederea identificării proprietarului acestui imobil, iar urmare a acestora, societatea comercială identificată ca proprietar, a fost somată în vederea salubrizării şi punerii în siguranţă a imobilului, conform OUG nr.195/2005 republicată”, au transmis reprezentanţii Primăriei Braşov.

Societatea care deţine imobilul şi terenul s-a conformat măsurilor dispuse de poliţiştii locali şi a început lucrările de salubrizare cu evacuarea din imobil a gunoaielor.

Proprietarii şi operatorul de salubritate au estimat prezenţa unei cantităţi de 85 metri cubi de deşeuri în interiorul clădirii, iar după ridicarea acestora, se va trece la curăţarea bălăriilor crescute din abundenţă şi deratizarea zonei.

Potrivit OUG 195/2005 privind protecţia mediului, amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei, iar pentru cele juridice între 25.000 şi 50.000 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici